Η άφιξη των δρομέων του «Φειδιππίδειου Δρόμου» στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 18:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η άφιξη των δρομέων του «Φειδιππίδειου Δρόμου» στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Την περασμένη Κυριακή (19/11) ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό για τους συμμετέχοντες του 3ου «Φειδιππίδειου Δρόμου», που διεξήχθη από 18-22 Νοεμβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα. Οι ημεροδρόμοι αφίχθησαν στο άγαλμα του Λεωνίδα, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από εθελοντές, ενώ σχεδόν άμεσα πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Πολύτιμη ήταν η συμβολή των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Σπάρτης, οι οποίοι σε ένα ακόμα αθλητικό γεγονός έδωσαν το «παρών», προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους δρομείς. Πάντως, αρνητικά σχολιάστηκε η μικρή παρουσία πολιτών και κυρίως εκπροσώπων τοπικών φορέων και Αρχών.

Ειδικότερα, ο Τσέχος Martin Hokes έφτασε πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα σε χρόνο 32 ώρες και 21 λεπτά, ενώ με 34.59 ακολούθησε ο Βραζιλιάνος Vieirra Flavio Fernandes. Πρώτος από τους Έλληνες έφτασε στη Σπάρτη ο Πολύχρονης Μυλωνάς σε 40.14. ενώ 11 λεπτά μετά ακολούθησε η Αμαλία Ματθαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τερματισμό, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών (όπου και η εκκίνηση του αγώνα), τερμάτισαν και οι τρείς Έλληνες αθλητές που συνέχισαν την προσπάθειά τους μέχρι τέλους. Πρόκειται για τους Γιώργο «Τέμον» Ζαχαριάδη, την Αμαλία Ματθαίου και Πολυχρόνη Μυλωνά.

Το χρονικό όριο ήταν 104 ώρες, ο αγώνας ολοκληρώθηκε και τερμάτισαν συνολικά 13 ημεροδρόμοι ενώ εγκατέλειψαν 15. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς -κατά διαστήματα- πορεύονταν  υπό καταρρακτώδη βροχή.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο «Λακωνικός Τύπος» απεικονίζεται ο πρώτος που αφίχθη στο άγαλμα του Λεωνίδα -ο Τσέχος Martin Hokes-  καθώς και ο Γιώργος «Τέμον» Ζαχαριάδης.

Με πληροφορίες από runningnews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti