Διαμαρτυρία Σπαρτιατικού για το «μαχαίρι» στη μοριοδότηση αθλητών για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

«Εκδικητική απόφαση…»

Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018 18:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτυρία Σπαρτιατικού για το «μαχαίρι» στη μοριοδότηση αθλητών για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

«Η πρωτάκουστη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταδικάζει τους πρωταθλητές μας στην αφάνεια, δείχνει έλλειψη σεβασμού στην τεράστια, πολύχρονη και επίπονη προσπάθειά τους και έχει ως αποτέλεσμα να τους στερεί το δικαίωμα στην μόρφωση,  οδηγώντας την αγωνιζόμενη νεολαία μας στην εγκατάλειψη,  στην απόγνωση και σε άλλα μονοπάτια» αναφέρει σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας ο Σπαρτιατικός αναφορικά με την κατάργηση της μοριοδότησης αθλητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο σύλλογος προσθέτει τα εξής:

«Η εκδικητική αυτή απόφαση, καταργεί το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές – αθλητές μας να συνεχίσουν τον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές τους. Είναι δε λυπηρό, ότι στην απόφαση δεν αναφέρεται πουθενά, ότι οι διακριθέντες αθλητές που εξασφάλιζαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το έκαναν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν στερούσαν από άλλους φοιτητές τη θέση τους.

Την ώρα που τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα προφέρουν γη και ύδωρ σε διακεκριμένους Έλληνες μαθητές-αθλητές θεωρώντας τους αξιοκρατικά παραδείγματα προς μίμηση, οι θεσμοί του Ελληνικού κράτους αντί να ενισχύουν σε υπερθετικό βαθμό την προσπάθεια και τον κόπο της αθλητικής κοινότητας των  νέων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας τα κίνητρα για την επίτευξη υψηλών  στόχων, αντιθέτως τους στοχοποιεί και επίσημα ως άρπαγες θέσεων στα πανεπιστήμια και τους οδηγεί στην αγραμματοσύνη.

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και η Πολιτεία με την συστράτευση όλων των αρμόδιων φορέων,  θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να διορθωθεί μία μεγάλη αδικία προς την αθλητική νεολαία, που εξακολουθεί ενάντια στην εποχή μας, να σηκώνει ψηλά τη σημαία μας σε διεθνείς διοργανώσεις και να κάνει περήφανη τη χώρα μας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti