Στην τελική ευθεία για το 36ο «Σπάρταθλον»!

Στις 28/9 η εκκίνηση του διεθνούς αγώνα - Ποιοι είναι οι Λάκωνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση

Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 07:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην τελική ευθεία για το 36ο «Σπάρταθλον»!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 36ο «Σπάρταθλον», τον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη. 400 δρομείς από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και 60 Έλληνες, θα πάρουν θέση εκκίνησης στον διεθνή αγώνα που θα δοθεί την Παρασκευή 28/9 το πρωί (07:00 πμ) στους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.

Οι δρομείς, οι οποίοι θα διανύσουν απόσταση 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, θα έχουν στη διάθεσή τους 36 ώρες για να καλύψουν τη διαδρομή μέχρι το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη. Οι πρώτοι δρομείς αναμένεται να τερματίσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/9 στη λακωνική πρωτεύουσα.

Εφέτος μεταξύ των άλλων υπεραθλητών που θα καταβάλλουν την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη των τρίων θέσεων του βάθρου θα είναι ο περσινός 2ος νικητής Τσέχος Ράντεκ Μπρούνερ, o 3oς Νίκος Σιδερίδης και ο 4ος Ιάπωνας Ισικάβα Γιοσιχίκο. Διεκδικητές επίσης της νίκης θα είναι και οι σταθερές αξίες των αγώνων υπεραποστάσεων, ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο (2ος το 2016), ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα (πρώτος το 2013) και ο Γερμανός Φλοριάν Ρέους (πρώτος το 2015).

Στο φετινό «Σπάρταθλον» συμμετέχει και ο Βρετανός, Τζον Βολάντεν, ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με τον (επίσης Βρετανό) Ρικ Στάντον, ήταν οι πρώτες διασώστες που προσέγγισαν τα 13 μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης, τον περασμένο Ιούλιο. Ο Βολάντε είχε συμμετάσχει ξανά στο «Σπάρταθλον» το 2016, καταφέρνοντας να τερματίσει.

Μεταξύ των γυναικείων συμμετοχών ξεχωρίζει η περσινή δεύτερη Ουγγαρέζα Σουζάνα Μάραζ, η οποία έρχεται με πολλές αξιώσεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων Ελληνοαμερικανού δρομέα Κωνσταντίνου Καρνέζη καθώς και της περσινής πρώτης Ελληνίδας Γεωργίας Μαντά.

Το 36ο «Σπάρταθλον» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, ενώ έχει την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (ΙΑU).

Πέντε οι Λάκωνες
του φετινού «Σπάρταθλον»

Στον φετινό αγώνα θα λάβουν μέρος πέντε Λάκωνες, οι οποίοι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους μετά από κλήρωση και αφού πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Οι Λάκωνες Σπαρταθλητές του 36ου «Σπάρταθλον» είναι οι εξής:

- Ο Κώστας Λαμπρινός, 32 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά (173η θέση στο περυσινό «Σπάρταθλον).

- Ο Ευθύμιος Κωσταρίδης, 40 ετών, ηλεκτρολόγος  (αδελφός του περυσινού Σπαρταθλητή Ν. Κωσταρίδη [97η θέση]). Πρώτη συμμετοχή στο «Σπάρταθλον».

- Η Ειρήνη Γιάννε, 44 ετών, συντηρήτρια αρχαιοτήτων & έργων τέχνης. Πρώτη συμμετοχή στο «Σπάρταθλον».

- Ο Θανάσης Καλαμαράς, 42 ετών,  επιχειρηματίας. Πρώτη συμμετοχή στο «Σπάρταθλον».

- Ο Σπύρος Θεοδοσόπουλος, 44 ετών, πυροσβέστης. Πρώτη συμμετοχή στο «Σπάρταθλον».

lamprinos
Ο Κ. Λαμπρινός

kostaridis
Ο Ευθ. Κωσταρίδης

gianne
Η Ειρ. Γιάννε

kalamaras
Ο Αθ. Καλαμαράς

theodosopoulos
Ο Σπ. Θεοδοσόπουλος

Τους Λάκωνες αθλητές στηρίζει με κάθε τρόπο ο Αθλητικός Οργανισμός Δ. Σπάρτης,  ο οποίος εκφράζει τα συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και παράλληλα τις ευχές για μια επιτυχημένη παρουσία στη διοργάνωση.

Δείτε το promo video του αγώνα


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti