Όμορφα πέλματα και το καλοκαίρι

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όμορφα πέλματα και το καλοκαίρι
Μπορεί να έχετε ήδη φορέσει αρκετό καιρό πέδιλα, σαγιοναράκια και peep toes, έχετε όμως φροντίσει τα πόδια σας έτσι ώστε να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα; Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε πώς να αντιμετωπίσετε τα προβληματάκια που μπορεί να ασχημύνουν τα πέλματά σας. Για να δούμε…
«Αγριεμένες» φτέρνες
Όσο άνετα και ενδεχομένως στιλάτα κι αν είναι τα σανδάλια και οι σαγιονάρες για το καλοκαίρι, σπάνια παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στο πόδι. Το αποτέλεσμα; «Άγριες» φτέρνες με αλλεπάλληλες στρώσεις νεκρού δέρματος. Για να τις μαλακώσετε, οι ειδικοί συνιστούν να απλώνετε στην περιοχή πλούσια ενυδατική κρέμα, η οποία να περιέχει βιταμίνες Α και Ε.
Σκασμένες φτέρνες
Όταν οι αφυδατωμένες φτέρνες δεν ενυδατώνονται για πολύ καιρό, το δέρμα σκληραίνει, γίνεται ξερό και σταδιακά «σπάει». Τότε είναι πιθανό να νιώσετε πόνο και πιθανώς να έχετε αιμορραγία. Αν η πρώτη σας σκέψη είναι να πιάσετε την ελαφρόπετρα, μην το κάνετε. Είναι πιθανό, αν την έχετε ξαναχρησιμοποιήσει, να είναι γεμάτη βακτήρια, τα οποία θα εισβάλλουν στην περιοχή των πληγών προκαλώντας μόλυνση. Αντίθετα, προτιμήστε μία κρέμα απολέπισης για τα πόδια, η οποία θα είναι λιγότερο τραχιά.
Κάλοι
Οι κάλοι αποτελούν πρόβλημα όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά είναι πολύ πιο επίμονοι το καλοκαίρι, κυρίως λόγω των εντελώς ίσιων παπουτσιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κάλοι συνήθως σχηματίζονται στα πέλματα των ποδιών, ως αποτέλεσμα της τριβής και της πίεσης. Αν, για παράδειγμα, έχετε κάποιο μικρό κόκαλο που εξέχει λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα, το δέρμα γύρω από αυτό θα σκληρύνει για να το προστατεύσει, σχηματίζοντας κάλους.
Για να αντιμετωπίζετε τους κάλους πρέπει να τους τρίβετε και να τους αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο όσο πιο τακτικά μπορείτε ή να επισκέπτεστε κάποιον επαγγελματία που θα το κάνει για εσάς, ώστε να αποφύγετε πιθανό τραυματισμό.
Φουσκάλες
Οι φουσκάλες μπορούν να προκληθούν είτε από κάποιο σοβαρό έγκαυμα, είτε από παπούτσια που σας «κόβουν». Να τις σπάτε ή να μην τις σπάτε; Οι ειδικοί λένε ότι το καλύτερο είναι να αφήνετε τις φουσκάλες να περνούν μόνες τους. Μπορείτε, απλά, να τις αλείφετε με λίγη αντιβιοτική κρέμα που θα σας συστήσει ο φαρμακοποιός και να τις καλύψετε με ένα τσιρότο. Αν, όμως, δε μπορέσετε να αντισταθείτε σε μία φουσκάλα που είναι έτοιμη να σκάσει, τουλάχιστον σπάστε την με μία αποστειρωμένη καρφίτσα και «στραγγίξετε» από μέσα όλο το υγρό. Μην αφαιρέσετε, όμως, το νεκρό δέρμα που περισσεύει, αυτό θα δράσει ως προστατευτικό φράγμα και θα προστατεύσει το νέο δέρμα που θα σχηματιστεί από μολύνσεις. Και σε αυτή την περίπτωση, απλώστε λίγη αντιβιοτική κρέμα και καλύψτε την πληγή.
Ιδρώτας
Αν τα πόδια σας γλιστρούν μέσα στα σανδάλια που φοράτε, οι ειδικοί συνιστούν να ρίχνετε λίγο ταλκ στους πάτους μία ή δύο φορές την ημέρα. Κι αν το πρόβλημά σας δεν λυθεί ούτε έτσι, επισκεφθείτε έναν ποδολόγο, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει ένα ειδικό αποσμητικό κατά του ιδρώτα στα πόδια.
Κίτρινα νύχια
Ένα όμορφο πεντικιούρ αναδεικνύει και κολακεύει τα γυναικεία πόδια. Τι γίνεται, όμως, όταν αφαιρείτε το μανό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα μανό οξειδώνονται και όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι ένα μανό τόσο πιο κίτρινο θα γίνει το νύχι όταν αυτό αφαιρεθεί. Η κιτρινίλα μπορεί, επίσης, να προκαλείται από χημική αντίδραση μεταξύ του αντηλιακού και της τελευταίας στρώσης μανό στο νύχι. Για να την μειώσετε προτιμήστε τα έντονα χρώματα από τα παστέλ και περιορίστε την έκθεση των νυχιών στο χλώριο και στον ήλιο.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti