Θέλεις τα ρούχα σου να μυρίζουν καθαριότητα;

Δες πώς θα το πετύχεις με απλά βήματα

Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 20:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θέλεις τα ρούχα σου να μυρίζουν καθαριότητα;

Υπάρχει καλύτερη αίσθηση από τα φρεσκοπλυμένα, απαλά και μυρωδάτα ρούχα που ακουμπούν το σώμα μας πριν ξεκινήσουμε την ημέρα μας; Υπάρχει κάτι πιο ωραίο από μία ντουλάπα που αποπνέει καθαριότητα και φρεσκάδα; Για να φοράτε πάντα ρούχα που θα μυρίζουν... άνοιξη, δοκιμάστε τις παρακάτω μεθόδους και δείτε την ντουλάπα σας να μεταμορφώνεται σε έναν κήπο αισθήσεων:

1. Μην καθυστερείτε το στέγνωμα
Μην αφήνετε ποτέ τα ρούχα για παραπάνω διάστημα μέσα στο πλυντήριο αφού έχει τελειώσει η πλύση και φυσικά μην τα αφήνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ένα θερμό και σκοτεινό περιβάλλον όπως ο κάδος του πλυντηρίου, είναι το κατάλληλο μέρος για να αναπτυχθούν βακτήρια και να εμφανιστεί μούχλα.

2. Αποφύγετε την υγρασία
Μην βάζετε ποτέ μέσα στο πλυντήριο βρεγμένα ή νωπά ρούχα. Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε αμέσως τα ρούχα και τις πετσέτες σας, βεβαιωθείτε πως έχουν στεγνώσει πλήρως πριν τα αφήσετε στον κλειστό χώρο του πλυντηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, η άσχημη μυρωδιά δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί.

3. Πρόπλυση με φυσικά συστατικά
Πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε ένα μείγμα ζεστού νερού και ενός από τα παρακάτω συστατικά: ξύδι (3/4 της κούπας), χυμός λεμονιού (μισή κούπα), μαγειρική σόδα (3/4 της κούπας). Ξεπλύνετε και στη συνέχεια ξεκινήστε αμέσως την πλύση.

4. Προσθέστε επιπλέον καθαριστικό
Η αγορά διαθέτει πολλές εναλλακτικές επιλογές απορρυπαντικών και μαλακτικών. Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς και πειραματιστείτε.

5. Καλό στέγνωμα
Οι χοντρές πετσέτες και τα πιο σκληρά υφάσματα όπως τα τζιν, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν πλήρως. Βεβαιωθείτε πως πριν τα βάλετε στη ντουλάπα σας είναι 100% στεγνά.

6. Πώς να τα στεγνώσετε
Απλώστε τα ρούχα σας είτε σε ένα ηλιόλουστο σημείο είτε στεγνώστε τα στο στεγνωτήριο. Η θερμότητα πρώτον θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα τη μπουγάδα σας και δεύτερον θα κρατήσει μακριά τη μούχλα.

7. Καθαρό πλυντήριο, καθαρά ρούχα
Μετά από κάθε πλύση, μην ξεχνάτε να σκουπίζετε τα νερά από τη ροδέλα του πλυντηρίου. Επιπλέον για να αποφύγετε τα άλατα και τη μούχλα, θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία (χωρίς να έχετε ρούχα μέσα) με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε πάντα. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μία φορά το μήνα.

Bonus Tip: Τοποθετήστε στα ράφια και τα συρτάρια της ντουλάπας σας ένα αρωματικό της επιλογής σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti