8 χρήσεις του λεμονιού που ίσως να σου είχαν διαφύγει ως σήμερα

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 20:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
8 χρήσεις του λεμονιού που ίσως να σου είχαν διαφύγει ως σήμερα

Δύο τρία λεμόνια βρίσκονται πάντα σε κάποιο καλαθάκι στην κουζίνα σου. Είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά μαγειρικής και σχεδόν αναγκαίο για τα κρεατικά σου. Τα κάνει πιο νόστιμα και το άρωμά του δίνει μία αίσθηση δροσιάς στο χώρο. Είναι τυχαίο άλλωστε που κυκλοφορούν και τόσα απορρυπαντικά με άρωμα λεμονιού; Φυσικά και όχι.
Ποιες όμως είναι οι υπόλοιπες χρήσεις του λεμονιού που σου έχουν ξεφύγει; Τι μόνο στην κουζίνα θα το χρησιμοποιείς; Εδώ υπάρχουν τόσες προτάσεις που πραγματικά θα σου «λύσουν» τα χέρια. Να δεις πως από εδώ και πέρα θα αγοράζεις πολλά περισσότερα.

1. Πλύσιμο χεριών: Ο χυμός λεμονιού μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια σου.
2. «Γιατρικό» για το βήχα: Ανακάτεψε νερό με μέλι και αρκετές σταγόνες λεμονιού και απλά πιες το.
3. Αποσμητικό ποδιών: Τρίψε το πέλμα σου με μία φέτα λεμονιού, αν θες να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές.
4. Καθάρισμα του κάδου απορριμμάτων: Ανακάτεψε λίγο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και τρίψε τον κάδο απορριμμάτων για να μη μυρίζει δυσάρεστα κάθε φορά που αλλάζεις σακούλα. Μπορείς να τον τρίψεις και με σκέτο χυμό λεμονιού.
5. Γυαλιστικό ασημικών: Δώσε λάμψη στα ασημικά σου, τρίβοντάς τα με μερικές σταγόνες λεμονιού.
6. Διώξε τα άλατα: Τρίψε το νεροχύτη σου ή τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με νερό και δώσε τους ξανά την εικόνα που τους αρμόζει.
7. Ευωδίασε το ψυγείο σου: Αν πιστεύεις ότι το ψυγείο σου «μυρίζει» εμπότισε ένα λεμόνι μέσα σε φυσικό χυμό λεμονιού και τοποθέτησέ το σε μία γωνία στο ψυγείο σου.
8. Απωθητικό κουνουπιών: Μπορεί το tip αυτό να είναι πιο καλοκαιρινό, αλλά έπρεπε να το γνωρίζεις. Ρίξε μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού στα κεριά σου και άναψέ τα για να «διώξεις» τα κουνούπια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος