Δεν έχεις πάει ποτέ γυμναστήριο; 6 tips για να ξεκινήσεις με όρεξη

Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 20:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν έχεις πάει ποτέ γυμναστήριο; 6 tips για να ξεκινήσεις με όρεξη

Συμβαίνει καμιά φορά: δεν έχουμε επισκεφτεί ποτέ γυμναστήριο! Είτε γιατί ήταν άλλο το είδος της γυμναστικής που κάναμε ή γιατί απλά πάντα μας φαινόταν βαρετό ή έστω μέσα στα χρόνια ξεκινούσαμε και τα παρατούσαμε πολύ γρήγορα.
Τώρα όμως το έχεις πάρει απόφαση, θέλεις να ξεκινήσεις εντατικά. Όμως, λογικό είναι, να αισθάνεσαι μια δυσκολία. Μέχρι αυτό να σου γίνει η αγαπημένη σου ρουτίνα, θα πρέπει λίγο να πιέσεις τον εαυτό σου. Για να κάνεις, όμως, πιο ευχάριστη τη διαδικασία, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για σένα:
1. Ξεκίνα σιγά- σιγά: Δεν χρειάζεται να πέσεις από την αρχή… με τα μούτρα στη γυμναστική. Μία με δύο επισκέψεις είναι ο ιδανικός αριθμός για να συνηθίσεις, να δυναμώσεις και να αποκτήσεις την ενέργεια -και την αυτοπεποίθηση- που θα σε οδηγήσουν τακτικά στο γυμναστήριο.
2. Πάρε μαζί σου ένα φίλο: Οι πρώτες μέρες στο γυμναστήριο μαζί με ένα φίλο θα σου φανούν πιο ξεκούραστες και χαλαρές μέχρι να εγκλιματιστείς και να γνωριστείς και με τους υπόλοιπους θαμώνες. Επίσης, η γυμναστική μ’ ένα γνωστό σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο ενώ μοιράζεσαι παρόμοιους στόχους μαζί του.
3. Βάλε συγκεκριμένο στόχο: Ο γενικός σκοπός είναι βεβαίως να είσαι πιο υγιής και fit. Ωστόσο, συγκεκριμένοι και μικροί στόχοι, όπως «σήμερα θα κάνω μισή ώρα διάδρομο» ή θα «κάνω 30 push ups», θα σε βοηθήσουν καλύτερα να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα και σταδιακά να πιάσεις μεγαλύτερους στόχους.
4. Αγόρασε καινούργια αθλητικά ρούχα: Προφανώς, ένα καινούργιο στιλάτο κολάν ή ένα ζευγάρι χρωματιστά sneakers δεν θα μεγιστοποιήσουν την απόδοσή σου, αλλά σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση.
5. Δοκίμασε διαφορετικές ασκήσεις: Μπορείς να εμπλουτίσεις το πρόγραμμά σου με διαφορετικές ασκήσεις για να εξασφαλίσεις μια ποικιλία που δεν θα σε κάνει να νιώθεις ότι επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια. Μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις να ασκηθείς και εκτός γυμναστηρίου, μπορείς να βγεις για τρέξιμο, να κάνεις κολύμπι ή να πας για ποδήλατο.
6. Να είσαι καλή με τον εαυτό σου:Δεν χρειάζεσαι να πιέζεσαι, μπορείς ακόμα και να κάνεις ένα διάλειμμα για κάποιο διάστημα αν νιώσεις ότι το έχεις ανάγκη ή ότι κουράστηκες. Επίσης, δεν χρειάζεται να είσαι αυστηρή, βγάλε το πρόγραμμα και τις ασκήσεις που μπορείς, την επόμενη φορά θα μπορείς περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti