Τα αφυδατωμένα χέρια προσθέτουν χρόνια

Mayfair_Club
Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 20:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα αφυδατωμένα χέρια προσθέτουν χρόνια

Μπορεί να λατρεύουμε το χειμώνα για τα ζεστά ροφήματα και τα oversized πλεκτά του, αλλά ένα από τα μειονεκτήματα που φέρνει μαζί του είναι οι επιπτώσεις του κρύου στα χέρια μας.
Κι ενώ κάθε χρόνο υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα ενυδατώνεις τα χέρια σου, συνήθως δεν είσαι τόσο τυπική με το να εφαρμόζεις την κρέμα χεριών και το συνειδητοποιείς αφού έχουν ξεραθεί και άρα θέλουν διπλάσια φροντίδα.
Τώρα υπάρχει ένας ακόμα λόγος να μην αμελείς ποτέ την υγεία των χεριών σου- μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αφυδατωμένα χέρια μπορεί να σου προσθέτουν ως και 9 χρόνια!
Συγκεκριμένα, η εταιρεία Harvey Water Softeners ζήτησε από τυχαία άτομα να εκτιμήσουν την ηλικία κάποιων ανθρώπων βασιζόμενα μόνο σε φωτογραφίες των χεριών τους- οι οποίες περιελάμβαναν αφυδατωμένα αλλά και μη αφυδατωμένα χέρια.
Το 69% των συμμετεχόντων έκρινε ότι τα ξηρά χέρια ανήκαν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από την πραγματική τους- μάλιστα, δύο άτομα εκτίμησαν ότι τα χέρια ενός 28χρονου ανήκαν σε άνθρωπο 80 ετών! Αντίθετα, οι περισσότεροι συνέδεσαν τα υγιή, ενυδατωμένα χέρια με άτομα μικρότερης ηλικίας.
Ωστόσο η αφυδάτωση δεν είναι ο μόνος παράγοντας γήρανσης- το αντηλιακό είναι εξίσου απαραίτητο για να μη δημιουργούνται στα χέρια κηλίδες και άλλα σημάδια φωτογήρανσης. Αν αναζητούσες ένα κίνητρο ώστε να φροντίζεις περισσότερο τα χέρια σου, μόλις το βρήκες!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος