Τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε για το σπίτι σας κάθε άνοιξη

Mayfair_Club
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 20:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε για το σπίτι σας κάθε άνοιξη

Η άνοιξη έφθασε και παρά την έντονη όρεξη για βόλτες, δεν πρέπει να ξεχνάτε τη συντήρηση του σπιτιού σας. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για το σπίτι σας αυτή την περίοδο, ώστε να είναι έτοιμο για το επόμενο ανοιξιάτικο κοκτέιλ πάρτι.

1.Ελέγξτε το εξωτερικό του σπιτιού σας
Ελέγξτε την οροφή για ζημιές, εξετάστε την καμινάδα (θα πρέπει να καθαρίσετε τον καπναγωγό από ένα πιστοποιημένο συνεργείο) και κοιτάξτε τους εξωτερικούς τοίχους για τυχόν σημάδια ρωγμών. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε το σπίτι για μικρά ραγίσματα και τρύπες ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να επισκευάσετε.

2. Κάντε έναν έλεγχο ασφάλειας
Δοκιμάστε (αν έχετε) τους ανιχνευτές καπνού (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο για το πώς να το κάνετε αυτό) και βεβαιωθείτε ότι ο πυροσβεστήρας είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Μάλιστα, καλό θα ήταν τα παραπάνω να τα κάνετε μηνιαία.

3. Περιποιηθείτε τον κήπο και τη βεράντα σας
Ετοιμάστε την αυλή σας για ένα μπάρμπεκιου πάρτι, κόβοντας τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια, προσθέτοντας λίπασμα, καθαρίζοντας τις βεράντες, τακτοποιώντας όλα τα εργαλεία κήπου, καθαρίζοντας τη σχάρα και πλένοντας τα έπιπλα εξωτερικού χώρου.

4. Καθαρίστε τις υδρορροές
Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα φύλλα και τα σκουπίδια που άφησε ο χειμώνας και να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη λειτουργία των υδρορροών σας. Έτσι, το νερό να ρέει ομαλά για ένα ευχάριστο ανοιξιάτικο ντους.

5. Ελέγξτε τη σοφίτα και το υπόγειο
Η μούχλα και τα έντομα είναι τα δύο πιο κοινά προβλήματα. Για τη μούχλα, ελέγξτε τις ορατές ζημιές (συνήθως μαύρες ή πράσινες κηλίδες) ή κάντε ένα τεστ «όσφρησης», καθώς η υγρή μούχλα έχει μία χαρακτηριστική μυρωδιά. Θα ξέρετε ότι έχετε πρόβλημα με τα έντομα, εάν υπάρχει κάποια φυσική ζημιά στους τοίχους ή την επίπλωση, χωρίς κάποιο προφανή λόγο,ή αν υπάρχουν περιττώματα εντόμων μέσα στο σπίτι. Καλέστε εμπειρογνώμονες, αν υποπτεύεστε κάποιο πρόβλημα.

6. Ελέγξτε το κλιματιστικό σας
Τώρα είναι η ώρα να σιγουρευτείτε ότι το κλιματιστικό σας είναι σε καλή κατάσταση. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται σε τακτική βάση, ενώ πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα σας είναι καθαρή, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργεί και πιο αποτελεσματικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος