Μυστικά για να πλύνετε σωστά το μαγιό σας

Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018 20:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μυστικά για να πλύνετε σωστά το μαγιό σας

Ένα μαγιό εκτίθεται συνεχώς στις ακτίνες του ήλιου, το θαλασσινό νερό, το χλώριο, την άμμο και το αντηλιακό, κάτι που κάνει τις λεπτές ίνες επιρρεπείς σε φθορές. Για να μην ξεθωριάσει και να μην χάσει την ελαστικότητά του πριν ακόμα τελειώσει το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να το πλένουμε με τον σωστό τρόπο.Το σωστό πλύσιμο αποτελεί μία καθημερινή διαδικασία, η οποία αν γίνει σωστά μπορεί να αυξήσει τον χρόνο ζωής του μαγιό.

Ξέπλυμα με νερό βρύσης. Αν και το μαγιό δεν χρειάζεται να πλένεται με απορρυπαντικό κάθε φορά που το φοράμε, θα πρέπει να πλένεται με κρύο νερό βρύσης μετά από κάθε μπάνιο ή ηλιοθεραπεία. Έτσι, απομακρύνονται τα περισσότερα κατάλοιπα αντηλιακού, βρωμιάς, ιδρώτα και χλωρίου.

Προσθέστε απορρυπαντικό μετά από μερικές χρήσεις. Μετά από μερικές χρήσεις του μαγιό, καλό είναι να προσθέσετε λίγο απορρυπαντικό στο πλύσιμο. Βάλτε λίγο νερό σε μία λεκάνη, προσθέστε μία κουταλιά ή και λιγότερο υγρό απορρυπαντικό και βουτήξτε το μαγιό, στο οποίο έχετε γυρίσει προς τα έξω την μέσα πλευρά. Τρίψτε το ελαφρά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε το καλά.

Μην το στύβετε με μανία. Μην στύβετε ή τσαλακώνετε ποτέ το μαγιό. Απλά πιέστε το απαλά για να φύγει το πολύ νερό κι απλώστε το σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει.

Μην το απλώνειτε στον ήλιο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση (ή, τουλάχιστον, συνήθεια) όταν αφήνετε το μαγιό να στεγνώσει στον ήλιο μπορεί να εξασθενίσει πραγματικά το ύφασμα και να σπάσει τις λεπτές ίνες. Προτιμήστε λοιπόν, τους εσωτερικούς χώρους ή τα σκιερά μέρη.

Αφαιρέστε τους ενοχλητικούς λεκέδες με μαγειρική σόδα ή ξύδι. Το καλύτερο τέχνασμα για να αποφύγετε τους λεκέδες στο μαγιό είναι να εφαρμόσετε το αντηλιακό πριν το φορέσετε και να το αφήσειτε να στεγνώσει.Αν συμβεί όμως κάποιο ατύχημα με φαγητό ή κανένα daiquiri φράουλα, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας απευθείας πάνω στον λεκέ, και αφήστε το να καθίσει για μία έως δύο ώρες πριν το πλύνεις απαλά, ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες. Μπορείτε επίσης να καθαρίσειςτο μαγιό με αποσταγμένο λευκό ξύδι διαλυμένο σε ζεστό νερό (1 ξύδι προς 3 νερό) πριν το πλύσιμο.

Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο στο τέλος της σεζόν. Αν και το πλύσιμο του μαγιό στο πλυντήριο απαγορεύεται, μπορείτε να το πλύνετε μόνο στο τέλος του καλοκαιριού ή αν έχετε το μαγιό αρκετά χρόνια. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό ρούχων και επιλέξτε το πιο ελαφρύ πρόγραμμα, αφού βάλετε το μαγιό σε ειδικό διχτάκι. Αν το μαγιό έχει κοσμήματα ή πλεκτές λεπτομέρειες, καλύτερα να μην το επιχειρήσετε καθόλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα