Ανθρακούχο νερό. Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας

Mayfair_Club
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 20:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανθρακούχο νερό. Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας

Σήμερα, με όλες αυτές τις ανερχόμενες τάσεις στο skin care, υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί τρόποι για να καθαρίσετε το δέρμα σας.
Κάποιοι από αυτούς δεν απαιτούν καν τη χρήση νερού: από τα καθαριστικά balms και τα έλαια, έως τα micellar νερά και τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.
Ωστόσο πριν αποκλείσετε εντελώς το H2O, ίσως θέλετε να μάθετε για τη νέα τάση στην ομορφιά που επιβάλλει να πλένουμε το πρόσωπό μας με ανθρακούχο νερό. Φυσικά πρόκειται για μία ακόμα τάση που έρχεται -από που αλλού;- από την Κορέα.
«Η χρήση ανθρακούχου νερού σε προϊόντα ομορφιάς, όπως μάσκες και τόνερ, είναι εδώ και καιρό τάση στην Ιαπωνία και την Κορέα», δήλωσε πρόσφατα ηCharlotte Cho (ιδρύτρια του Soko Glam Charlotte Cho) στο Cosmopolitan και μπορεί να περιλαμβάνει DIY συνταγές στο σπίτι χρησιμοποιώντας ανθρακούχο νερό σε ένα μπολ. Σύμφωνα με την ειδικό η μέθοδος αυτή έχει πολλά ευεργετικά οφέλη.
Η δερματολόγος Roberta Del Campo με έδρα στο Μαϊάμι, υποστηρίζει επίσης την νέα αυτή τάση, την οποία έχει εφαρμόσει και η ίδια.
Το νερό αυτό έχει ελαφρώς όξινο ρΗ 5,5, το οποίο συμπτωματικά είναι το ίδιο με της επιδερμίδας.
Από την άλλη πλευρά, το νερό της βρύσης έχει pH 7, το οποίο μπορεί να διαταράξει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με την Del Campo, το ανθρακούχο νερό λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βελτιώσει την παροχή αίματος στο δέρμα σας και να οδηγήσει σε μια υγιέστερη, φωτεινότερη επιδερμίδα.
Φυσικά, όπως και με το συνηθισμένο νερό της βρύσης, το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο τελετουργικό, γι αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο, χωρίς σαπούνι και με pH κοντά σε εκείνο του δέρματος.
Το ξέπλυμα του προσώπου με ανθρακούχο νερό είναι μια επιλογή για όλους, λέει η Del Campo -ακόμη και για εκείνους με ευαίσθητο δέρμα. Ωστόσο, «για ορισμένα άτομα με εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να υπάρχει ερεθισμός στην αρχή, αν χρησιμοποιείται καθημερινά».
Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως κοστίζει περισσότερο, όμως ίσως τελικά να αξίζει, αφού σύμφωνα με όσα διαβάζουμε πρόκειται για μια μέθοδο που χαρίζει πραγματική αναζωογόνηση στο δέρμα.
Τι καλύτερο για να το «ξυπνήσετε»το πρωί;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος