6 τρόποι να οργανώσετε το σπίτι σύμφωνα με Ιάπωνα επαγγελματία

Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2019 15:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
6 τρόποι να οργανώσετε το σπίτι σύμφωνα με Ιάπωνα επαγγελματία

Αν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την φιλοσοφία που διέπει τον τρόπο ζωής των Ιαπώνων, είναι η λέξη πρακτικότητα.
Το πόσο εκτιμάς κάθε αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι σου, καθρεπτίζεται από την θέση που του δίνεις, από την κατάσταση στην οποία το διατηρείς, από την φροντίδα που του δείχνεις.
Η ακαταστασία είναι αδύνατον να χωρέσει στα μικρά σπίτια των Ιαπώνων (σσ. μικρά, κυρίως λόγω του υπερπληθυσμού): έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα αποθηκευτικά μέσα, ξέρουν πώς να αξιοποιούν κάθε τετραγωνικό.
Το να ζεις σε ένα μικρό σπίτι είναι μια συνθήκη, το να ζεις σε ένα σπίτι που αγαπάς είναι δικαίωμα.
Ιάπωνας expert στην οργάνωση του σπιτιού, αποκαλύπτει τρόπους να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια -όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του.
Σε άρθρο στο MyDomaine, διαβάσαμε 6 μυστικά που θα κρατούν το σπίτι σου τακτοποιημένο σε μόνιμη βάση.

1) Τα συρτάρια μπορούν να έχουν μεγάλη δυνατότητα αποθήκευσης... υπό έναν «όρο» -Αν τοποθετήσετε τα διπλωμένα ρούχα όρθια στα συρτάρια θα εξοικονομήσετε απίστευτο χώρο. Παράλληλα, θα μπορείτε να βρίσκετε πιο εύκολα το ρούχο που αναζητάτε κάθε φορά.

2) Τα αντικείμενα μέσα σε κουτιά -Η ομαδοποίηση είναι το «κλειδί» για να τα βάλετε σε τάξη: O expert μάς συμβουλεύει να έχουμε διαχωριστικά σε συρτάρια και ράφια (ώστε τα πράγματα να είναι ομαδοποιημένα) και τα αντικείμενα τοποθετημένα σε κουτιά.

3) Η ντουλάπα θα πρέπει να περιλαμβάνει μια εποχή κάθε φορά: Για παράδειγμα, την άνοιξη τα βαριά πανωφόρια δεν έχουν καμία θέση στα ρούχα της καθημερινότητάς σας. Τα ρούχα που δεν φοράτε σε κάθε εποχή, θα πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε τσάντες.

4) «Εverything box»: Ορίστε ένα κουτί, ως το κουτί των αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε αλλά δεν θέλετε να πετάξετε. Αντικείμενα που δεν θέλετε να καταλαμβάνουν χώρο πάνω σε έπιπλα ή ράφια.

5) Ενα έπιπλο αποθήκευσης κοντά στην είσοδο (για παπούτσια και άλλα αντικείμενα): Ποτέ δεν θα δείτε παπούτσια στην είσοδο ενός σπιτιού στην Ιαπωνία. Ένα έπιπλο αποθήκευσης κοντά στην είσοδο, κρατά σε τάξη τα προσωπικά σας αντικείμενα (και δεν τα χάνετε ποτέ!). Παράλληλα, εκεί μπορείτε να αποθηκεύετε τα παπούτσια σας.

6) Ράφια και κρεμάστρες σε όλα τα δωμάτια: Οι τοίχοι μπορούν να δώσουν απεριόριστες δυνατότητες τακτοποίησης των αντικειμένων του σπιτιού. Με ράφια και κρεμάστρες μπορείτε να δείτε σημαντική διαφορά σε μπάνιο, κουζίνα, κρεβατοκάμαρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti