Γυναίκες και άντρες: Δύο τόσο διαφορετικά φύλλα

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γυναίκες και άντρες: Δύο τόσο διαφορετικά φύλλα
Οι γυναίκες διαφέρουν πολύ στον τρόπο που σκέφτονται σε σχέση με τους άντρες. Πολλές έρευνες διαπιστώνουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στον τρόπο σκέψης των δύο φύλων. Ακόμα και όταν επιδεικνύουν το ίδιο επίπεδο εξυπνάδας δύο άτομα διαφορετικού φύλου, συχνά ξεχωρίζουν σε διαφορετικές νοητικές λειτουργίες (π.χ. οι άνδρες υπερτερούν στην αντίληψη του χώρου και οι γυναίκες στη λεκτική μνήμη).
Εμείς οι γυναίκες έχουμε την ικανότητα να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και έχουμε πιο αυξημένη τη συναισθηματική νοημοσύνη. Μπορούμε δηλαδή να αναγνωρίζουμε πιο εύκολα να τα συναισθήματά μας και τα συναισθήματα των άλλων σε σχέση με τους άντρες και να αποστηθίσουμε πιο εύκολα σε σχέση με έναν άντρα.
Σε μία σχέση, η διαφορετικότητα των δύο φύλων φαίνεται ξεκάθαρα.
Οι άνδρες:
 - Δεν έχουν την επιτακτική ανάγκη να μοιράζονται τα συναισθήματα τους
 - Χρειάζονται χώρο όταν είναι αγχωμένοι
 - Δεν αναφέρουν τα προβλήματα τους
 - Μπορεί να αρχίζουν να τεμπελιάζουν μέσα σε μια σχέση όταν έχουν κατακτήσει την αγάπη μιας γυναίκας
 - Μπορεί να δίνουν πολύ λιγότερα όταν εκείνη έχει αρχίσει να δίνει περισσότερα
 - Κλείνονται στον εαυτό τους όταν είναι εκνευρισμένοι.
Αντίθετα εμείς οι γυναίκες:
 - Όταν είμαστε αναστατωμένες θέλουμε να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας
 - Όταν έχουμε άγχος δεν χρειαζόμαστε χώρο όπως ο άνδρας, αλλά παρηγοριά και αγκαλιά
 - Μας αρέσει να ακούμε συνεχώς από τον άλλον λόγια επιβεβαίωσης
 - Όταν ο άνδρας αρχίζει να δίνει λιγότερα μέσα στη σχέση εμείς δίνουμε περισσότερα γιατί χρειαζόμαστε περισσότερα και φοβόμαστε μην χάσουμε τον άλλον
 - Όταν είμαστε εκνευρισμένες έχουμε διάθεση για συζήτηση
Είναι κάπως οικεία τα παραπάνω για εσάς;
Πολλά προβλήματα στη σχέση δημιουργούνται από την άγνοια των διαφορών μεταξύ των δύο φύλων. Έτσι, τα προβλήματα μειώνονται αν οι άνδρες μάθαιναν πώς να στηρίζουν τη σύντροφο τους ακούγοντάς την υπομονετικά, δείχνοντας κατανόηση και καλή διάθεση να προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες της. Επίσης, όταν μια γυναίκα αισθάνεται πως δεν είναι στο επίκεντρο, δίνει τα πάντα από τον εαυτό της μέχρι να αναλωθεί τελείως. Μια γυναίκα θα δώσει τον εαυτό της για να πετύχει η σχέση, όταν όμως δεν θα έχει να δώσει άλλο, φεύγει χωρίς επιστροφή και αφήνει τον άντρα «στα κρύα του λουτρού».
Από την άλλη, χρειάζεται να δείχνουμε τις ανάγκες μας, γιατί αν δεν το κάνουμε, οι άντρες θεωρούν ότι όλα είναι μια χαρά. Χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαρες, αλλά να ζητάμε χωρίς θυμό. Επίσης, αν οι άντρες εισπράττουν ότι η ακάλυπτη ανάγκη μας, είναι πολύ σημαντική, μας στεναχωρεί πολύ και μας φτάνει στα όριά μας, τότε αισθάνονται ανίκανοι να μας ικανοποιήσουν. Έτσι, αφού αισθάνονται να απειλείται ο ανδρισμός τους, μπαίνουν στη διαδικασία να μας πείσουν ότι είμαστε υπερβολικές, αντί να μας ακούσουν. Άρα, για να έχετε αποτέλεσμα, ζητήστε ξεκάθαρα, χωρίς να χάνετε τη θηλυκότητά σας και χωρίς να του δείχνετε ότι τα πράγματα είναι τραγικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti