Οχτώ τύποι αντρών που καλό θα ήταν να αποφύγεις (II)

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οχτώ τύποι αντρών που καλό θα ήταν να αποφύγεις (II)
Και οι τύποι των αντρών συνεχίζονται…
Ο κουτσομπόλης
Θέλει να τα μαθαίνει όλα. Αντί για καλημέρα, ρωτά που πας. Αντί για καλησπέρα, ρωτά ποιους είδες και τι σου είπαν. Γνωρίζει την κολλητή σου κι αντί για «χαίρω πολύ» τη ρωτά που δουλεύει και πόσα παίρνει. Ξέρει ποιος τα έχει με ποιον και γιατί χώρισε ο γείτονας. Δεν είναι περίεργος, είναι κουτσομπόλης. Δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους γύρω του, θέλει να μαθαίνει τα μυστικά τους. Δεν είναι διακριτικός, τους φέρνει όλους σε δύσκολη θέση. Και πάνω απʼ όλα εσένα, που με άντρα κοιμήθηκες και με τη Λαμπίρη ξύπνησες.
Ο άντρας και το κουτσομπολιό πρέπει να είναι δύο έννοιες που δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ, όσες φορές κι αν δώσουν ραντεβού. Δεν είναι αρρενωπό, δεν είναι ωραίο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι.
Ο απόλυτος
Το να έχει διαμορφώσει μια αντίληψη για τα πράγματα είναι θεμιτό. Το να την εκθέσει επίσης. Το να την επιβάλλει όχι. Την «έτσι είναι, γιατί έτσι πιστεύω» λογική του πρέπει να τη θέσει σε νέα βάση, αν θέλει να συμβιώνει, όχι μόνο με εσένα, αλλά και με όλους γύρω του. Πρέπει να αρχίσει να κάνει συζήτηση. Η διαλλακτικότητα σε έναν άντρα, όσο παγιωμένες και τεκμηριωμένες απόψεις κι αν έχει, τον «ανεβάζει» στα μάτια σου. Σε κάνει να τον θαυμάζεις κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σε κάνει να τον ερωτευθείς παράφορα.
Η απολυτότητα θα σε κουράσει. Θα φτάσει κάποια στιγμή που θα έχεις βαρεθεί να τσακώνεσαι και δε θα του δίνεις σημασία. Θα μιλάει μόνος του κι εσύ θα σκέφτεται πόσο λίγος είναι. Και στο τέλος θα τον αφήσεις. Γιατί να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία;
Το αγόρι της μαμάς
Δηλώνει ό,τι δεν κάνει στη ζωή του ότι του λέει η μαμά του. Αλλά απλά εκτιμά τη γνώμη της, γιατί είναι η μόνη που πιστεύει ό,τι τον αγαπά αληθινά και θέλει πάνω απʼ όλους το καλό του. Κι όταν έρθει η στιγμή που παύει να είναι ο εργένης που του πλένει, του σιδερώνει, του μαγειρεύει, του καθαρίζει, του συγυρίζει -και άρα έχει το δικαίωμα να τον ελέγχει (υπογείως, μη νομίζεις πως το παίρνει χαμπάρι)-, αλλά θα έχει μια σύντροφο που θα πρέπει να είναι πάνω απʼ όλα, τότε διαλέγει τη μαμά του. Γιατί αυτή ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται. Πάντα υπερασπίζεται εκείνη και αφήνει εσένα, τη γυναίκα της ζωής του εκτεθειμένη.
Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι τρομερά εξαρτημένος από τη μητέρα του δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εύκολος στη σχέση μαζί σου. Ή θα γυρεύει τη μαμά του στο πρόσωπό σου ή θα σε συγκρίνει συνέχεια μαζί της ή δεν θα παίρνει καμία απόφαση για τη σχέση σας αν δεν την εγκρίνει η μητέρα.
Ο ψεύτης
Θα σου πει διάφορα πράγματα, που με το πέρας του καιρού θα ανακαλύψεις ό,τι είναι ψευδή. Μπορεί να σου πει διαφόρων ειδών ψέματα για να σε εντυπωσιάσει σε σχέση με τη δουλειά του, την οικονομική του επιφάνεια, επιτεύγματα που έχει καταφέρει στη ζωή του.
Ένας άνθρωπος που λέει ψέματα σημαίνει ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στην ψυχοσύνθεσή του και χρησιμοποιεί το ψέμα είτε για να δείξει διαφορετικός από ότι είναι, γιατί δεν του αρέσει ο εαυτός του, είτε για να παρουσιαστεί καλύτερος διότι είναι κατώτερος της εικόνας που δείχνει. Οπωσδήποτε όμως δεν μπορείς να είσαι με κάποιον στον οποίο δεν έχεις εμπιστοσύνη στα λόγια άρα και στις πράξεις του.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti