Πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς και αύξηση βάρους τέλος

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 23 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς και αύξηση βάρους τέλος
Οι συσκέψεις, τα ραντεβού, ο φόρτος εργασίας γενικά και οι ατελείωτες ώρες καθισμένη σε ένα γραφείο έχουν πολλές φορές σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους μας. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό και να χάσεις τα περιττά κιλά και να μην τα ξαναπάρεις. Τι πρέπει όμως να μην κάνεις και τι να κάνεις;
Φάε αργά και μάσησε καλά την τροφή
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να «καταβροχθίσεις» το μεσημεριανό σου για να προλάβεις μια σύσκεψη, θυμήσου ότι μπορεί να προσθέτεις περιττές θερμίδες στο διατροφικό σου πρόγραμμα. Σε μελέτη τους στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ οι ερευνητές ζήτησαν από ομάδα συμμετεχόντων να φάνε ένα μεγάλο πιάτο ζυμαρικά όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 648 θερμίδες σε 9 λεπτά. Από δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να φάει ένα μεγάλο πιάτο ζυμαρικά αργά και εκείνοι κατανάλωσαν 581 θερμίδες. Αυτό σημαίνει 67 λιγότερες θερμίδες ακόμη κι αν τρως για 20 λεπτά επιπλέον.
Σήκω λίγο από το γραφείο και κάνε μια βόλτα
Αν κάθεσαι σε ένα γραφείο όλη μέρα, χρειάζεσαι περισσότερη άσκηση. Οι εργασίες που περιλαμβάνουν χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, όπως το να κάθεσαι σε ένα γραφείο, σχετίζονται έντονα με την αύξηση βάρους με το πέρασμα του χρόνου. Προσπάθησε να κάνεις μια βόλτα γύρω από το γραφείο ή να γραφτείς σε ένα απογευματινό μάθημα στο γυμναστήριο ώστε να σταματήσεις την αύξηση βάρους.
Απόφυγε τις παγίδες των σνακς
Τα κυλικεία στην δουλειά που είναι γεμάτα σνακς και αναψυκτικά μπορεί να βάλουν σε πειρασμό ακόμη και τους πιο φανατικούς οπαδούς της υγιεινής διατροφής, γιʼ αυτό φρόντισε να μείνεις μακριά. Σε μελέτη στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ διαπιστώθηκε ότι αυτοί που κάθονταν πιο κοντά σε σημεία όπου υπήρχαν γλυκά, π.χ., το μπολ με τις καραμέλες στη ρεσεψιόν, είχαν την τάση να τρώνε περισσότερα γλυκά και να υποτιμούν το μέγεθος της κατανάλωσης.
Μην παραλείπεις ποτέ το μεσημεριανό
Εάν πεινάς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην αποφύγεις τις κακές συνήθειες. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε μέρα σε ένα υγιεινό, ισορροπημένο μεσημεριανό. Επιπλέον, προγραμμάτισε ένα σνακ το πρωί και ένα το απόγευμα. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι δε θα φύγεις πεινασμένη από το γραφείο και  για να μην καταφύγεις στη ζάχαρη επιστρέφοντας σπίτι.
Μετρίασε τις λιχουδιές
Μη βάζεις απαγορευτικό σε τροφές. Πολλές γυναίκες που προσπαθούν να αδυνατίσουν προσέχουν πολύ τι μπορούν και τι δεν μπορούν να τρώνε. Το αποτέλεσμα; Αναζητούν παρηγοριά σε απαγορευμένες τροφές όταν βρίσκονται υπό πίεση. Φρόντισε να παίρνεις το 10% των θερμίδων σου από «διασκεδαστικές» τροφές όπως ένα κομματάκι σοκολάτα υγείας, ή 2 μπισκότα, ή 2 βουτήματα, ή μισή κούπα ποπκόρν. Έχε κράκερ μαζί σου που θα τα συνοδεύεις με τυρί κότατζ, αβοκάντο, ανθότυρο. Επίσης καλές επιλογές είναι 20 γραμμ. ποπκόρν, 20 γραμμ. ξηροί καρποί ή 20 γραμμ. αποξηραμένα φρούτα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti