Ανέδειξε το πιο όμορφο χαρακτηριστικό σου

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανέδειξε το πιο όμορφο χαρακτηριστικό σου
Το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος να δείχνουν οι γυναίκες την πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού τους. Δεν είμαστε υπέρ του μακιγιάζ που κρύβει και καλύπτει κάθε ατέλεια του προσώπου, αλλά υπέρ του μακιγιάζ που λειαίνει και αναδεικνύει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου κάθε γυναίκας.
Ξεχάστε, για παράδειγμα, την κάπως μεγάλη μύτη σας και δείτε πώς θα αναδείξετε τα πιο όμορφα σημεία του προσώπου σας. Όλες έχουμε έστω ένα.
Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα μάτια σας
Βάζετε πάντα eyeliner όσο πιο κοντά στις βάσεις των βλεφαρίδων μπορείτε. Ξεκινάτε πάντα από την εσωτερική γωνία του ματιού για να καταλήξετε στην εξωτερική. Και υπογραμμίστε καλά τις πάνω βλεφαρίδες, ώστε όταν έχετε εντελώς ανοιχτά τα μάτια σας, το μολύβι να φαίνεται.
Μην βάζετε μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφαρίδων, κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα και υπάρχει και κίνδυνος να τα τραυματίσετε.
Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα ζυγωματικά σας
Φοράτε πάντα ρουζ και φροντίστε να χαμογελάτε κάθε φορά που το απλώνετε με το πινέλο, γιατί χαμογελώντας θα βρείτε πιο εύκολα τα «μήλα» στα μάγουλά σας που πρέπει να τονίσετε με χρώμα.
Επιλέξτε ένα πλατύ, μεγάλο και αφράτο πινέλο, κάντε κυκλικές κινήσεις με αυτό μέσα στο ρουζ και μετά τινάξτε το για να φύγει λίγο το χρώμα. Για να φαίνεται το ρουζ σαν φυσικό σας χρώμα, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε πάνω από το κόκαλο των ζυγωματικών σας.
Μην προσπαθείτε να κάνετε περίγραμμα στα ζυγωματικά σας με το ρουζ. καθώς δείχνει εντελώς ψεύτικο.
Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα χείλη σας
Να φοράτε μία απόχρωση κραγιόν ή lipstick που να συμπληρώνει το φυσικό σας χρώμα. Ένας βασικός κανόνας είναι, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα της επιδερμίδας σας τόσο πιο σκούρα μπορεί να είναι η απόχρωση του κραγιόν που θα βάλετε. Κοινώς, αν έχετε λευκό δέρμα, επιλέξτε αποχρώσεις του μπεζ, ροζ και ανοιχτόχρωμα κοραλλί. Αν έχετε σταρένιο δέρμα, προτιμήστε κραγιόν με βάση το καφέ και το σκούρο ροζ, το μοβ ή το χρώμα του μούρου. Αν έχετε σκούρο δέρμα επιλέξτε δαμασκηνί, σοκολατί και κόκκινα κραγιόν.
Μην φοράτε κραγιόν σε αποχρώσεις που είναι παραπάνω από έναν τόνο πιο ανοιχτές από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Μία υπερβολικά παλ απόχρωση θα κάνει τα χείλια σας να δείχνουν άτονα και εσάς χλωμή.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα