Προβλήματα μαλλιών, όχι πια

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προβλήματα μαλλιών, όχι πια
Όλες θέλουμε να είμαστε πάντα στην τρίχα, καμία όμως δεν μπορεί να πηγαίνει στο κομμωτήριο κάθε μέρα. Τι πρέπει να κάνετε όμως για να έχετε πιο υγιής και περιποιημένα μαλλιά; Στο σημερινό άρθρο σας δίνουμε λύσεις στα πιο συχνά προβλήματα των μαλλιών.
Λαδωμένα μαλλιά
Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν πολύ εύκολα και εσείς δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ξηρό σαμπουάν. Τα ξηρά σαμπουάν βγαίνουν σε μορφή σπρέι και χρησιμοποιούνται τοπικά στην ρίζα για να απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Φτιάξτε και μια όμορφη κοτσίδα και κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.
Μπερδεμένα μαλλιά
Χτενίστε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό λαδάκι που θα προστατέψει τα μαλλιά σας και στο στέγνωμα. Ποτέ μην προσπαθείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες. Ξεκινήστε από τις άκρες και προχωρήστε προς τα πάνω, χτενίζοντας μικρά μέρη.
Θαμπά μαλλιά
Για άμεση λάμψη, δοκιμάστε στο τελευταίο ξέβγαλμα να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό. Όχι μόνο κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, αλλά βοηθά και την επιδερμίδα. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό λάμψης για βαμμένα μαλλιά.
«Σπασμένες» άκρες
Τίποτα δεν κάνει τα μαλλιά σας να μοιάζουν με άχυρο περισσότερο από το σεσουάρ ή ακριβέστερα τη λάθος χρήση του. Σταματήστε το πιστολάκι όταν τα μαλλιά σας έχουν πλέον στεγνώσει. Ακόμη, για να αποφύγετε την ψαλίδα στο ίσιωμα, χρησιμοποιήστε το σεσουάρ τουλάχιστον σε απόσταση 12 εκατοστών από τα μαλλιά σας.
Βαριά μαλλιά
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών είναι αδιαπραγμάτευτο. Εξάλλου τα μαλλιά σας πηγαίνουν εκεί που πηγαίνει και το πρόσωπό σας. Ωστόσο η υπερβολική χρήση σαμπουάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και «βαριά». Λουστείτε με χλιαρό νερό, βάλτε ελάχιστο σαμπουάν στις παλάμες σας και απλώστε απαλά. Ξεπλύνετε πολύ καλά και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει κατάλοιπα από το σαμπουάν.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti