Πώς να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις;

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 01 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η καθημερινότητα, η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις και η κούραση γεμίζουν το μυαλό σου με διάφορες αρνητικές σκέψεις που σταδιακά συσσωρεύονται. Μία μέρα προκύπτει ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα και αντιλαμβάνεσαι ό,τι δυσκολεύεσαι να το αντιμετωπίσεις, αφού το μυαλό σου έχει γεμίσει με τις καθημερινές αρνητικές σκέψεις, είναι αδύνατο να σκεφτείς καθαρά και να διυλίσεις όλες τις πιθανές λύσεις.
Το αποτέλεσμα που εξάγεται από τα παραπάνω είναι ότι αυτό που χρειάζεται, είναι να βρίσκεις χρόνο να ηρεμείς και να καθαρίζεις το μυαλό σου από τις περιττές έγνοιες έτσι ώστε να είσαι πιο αποδοτική αλλά και κυρίως ψυχολογικά ήρεμη. Απαιτεί μόνο λίγα λεπτά αλλά σε ηρεμεί για όλα τα υπόλοιπα της ημέρας.
Πώς θα το πετύχεις όμως;  
Βρες ένα ήσυχο μέρος με όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο και πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Αν είναι μέσα στο σπίτι διάλεξε ένα μέρος σκοτεινό και απόμακρο χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή, αν είσαι έξω διάλεξε ένα μέρος στη φύση με ησυχία. Κλείσε τα μάτια σου και ξεκίνησε να αναπνέεις αργά και σταθερά, μεγάλες εισπνοές και εκπνοές. Νιώσε την κίνηση του αέρα μέσα σου και συγκεντρώσου στην αίσθηση και τους ήχους των αναπνοών σου. Αν το μυαλό σου προσπαθήσει να ξεφύγει και να σκεφτεί κάτι προσπάθησε να το «συμμαζέψεις» αμέσως. Μην κάνεις σκέψεις που αφορούν τη δουλειά, το μέλλον, τα λεφτά. Άδειασε τελείως τον εγκέφαλό σου και οξυγόνωσέ τον επαρκώς.
Το αποτέλεσμα
Η αυτοσυγκέντρωση μπορεί να σου προσφέρει μία αίσθηση γαλήνης όταν νιώθεις πνιγμένη και χαμένη από τα καθημερινά προβλήματα. Οι αναπνοές είναι πολύ σημαντικές γενικά στην υγεία σου ούτως ή αλλιώς και το να εστιάσεις σε αυτές σε βοηθάει να την εκτιμήσεις περισσότερο.
Νιώσε καλά με τον εαυτό σου και χαλάρωσε τα νεύρα σου. Σύντομα θα δεις ό,τι δεν θα εκνευρίζεσαι με το παραμικρό και θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και τα προβλήματα με περισσότερη ηρεμία, ψυχραιμία και προπάντων λογική.
Καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti