Τα λάθη που κάνετε στο γυμναστήριο

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα λάθη που κάνετε στο γυμναστήριο
Η συστηματική γυμναστική δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη και η ζυγαριά δεν λέει να «κατέβει». Επίσης, τον τελευταίο καιρό παρατηρείτε πόνους στην μέση και τα γόνατα σας, οι οποίοι δεν έχετε ιδέα σε τι μπορεί να οφείλονται. Το πιθανότερο είναι πως κάτι δεν κάνετε σωστά στο γυμναστήριο. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα πιο συνηθισμένα «γυναικεία» λάθη στην προπόνηση στο γυμναστήριο.
Λάθος θέση στο ποδήλατο
Η λάθος θέση στο στατικό ποδήλατο επιβαρύνει τόσο την μέση, όσο και τον αχίλλειο τένοντα. Συγκεκριμένα, αν κάθεστε πιο χαμηλά από ό,τι πρέπει, επιβαρύνετε τους μύες που βρίσκονται χαμηλά στην μέση μιας και η λεκάνη σας αναγκάζεται να «διπλώσει» ενώ αν κάθεστε πιο ψηλά απ ότι πρέπει, ασκείτε υπερβολική επιβάρυνση στον αχίλλειο τένοντα, πίσω ακριβώς από την γάμπα. Ποια είναι η ιδανική θέση στο ποδήλατο του γυμναστηρίου; Σε κάθε πετάλιά, το πόδι που πιέζει μπροστά θα πρέπει σχεδόν να τεντώνει, ενώ το πέλμα θα πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος.
Δημόσιες σχέσεις
Το γυμναστήριο δεν ενδείκνυται για κοινωνικοποίηση, τουλάχιστον για όσες έχουν θέσει έναν σοβαρό στόχο και θέλουν να τον πετύχουν. Αυτό γιατί είναι σημαντικό να τηρείται τα σωστά διαλλείματα μεταξύ κάθε άσκησης ή κάθε σετ. Για όση ώρα είστε εκεί λοιπόν, αφοσιωθείτε στον στόχο σας και μην «πιάνετε» την κουβέντα.
Σωστές ρυθμίσεις
Όπως και με το στατικό ποδήλατο, έτσι και τα μηχανήματα στο γυμναστήριο θέλουν τις σωστές ρυθμίσεις για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Ο περισσότερος κόσμος όμως, τα χρησιμοποιεί χωρίς να τα ρυθμίζει σωστά. Κάτι τέτοιο επιβαρύνει τις αρθρώσεις και μπορεί να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα σε αυτές σε βάθος χρόνου. Πριν λοιπόν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μηχάνημα, φροντίστε να είναι σωστά ρυθμισμένο ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις σωματικές σας διαστάσεις. Αν δεν μπορείτε να το ρυθμίσετε μόνες σας, τότε απευθυνθείτε στον γυμναστή του χώρου.
Οι διατάσεις
Οι διατάσεις θα σας προστατεύσουν από τους τραυματισμούς, θα συντελέσουν στην καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων και συνεπώς στην καλύτερη λειτουργία όλων των κινητικών μηχανισμών ενώ θα μειώσουν το «πιάσιμο» της επόμενης ημέρας και θα βελτιώσουν την απόδοσή σας.
Ωστόσο τα λάθη που αφορούν στις διατάσεις δεν σταματούν εκεί. Άλλο ένα σύνηθες λάθος είναι να κάνει η ασκούμενη διατάσεις αλλά να περιορίζεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οι διατάσεις πρέπει να γίνονται για 35 σε κάθε μυϊκή ομάδα. Και προσοχή, μην κάνετε ποτέ διατάσεις αν δεν έχετε κάνει προθέρμανση γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
Τα βάρη
Πολλές γυναίκες αποφεύγουν τα βάρη στο φόβο μήπως αυξηθεί ο όγκος του σώματός τους. Ωστόσο, λόγω αυξημένου κινδύνου να παρουσιάσουν οστεοπόρωση θα έχουν σημαντικά οφέλη από τις ασκήσεις με αντιστάσεις ενώ είναι σίγουρο ό,τι θα δουν πιο γρήγορα αλλαγές στο σώμα τους και μεγαλύτερη μείωση του σωματικού λίπους. Αποτελεί δε, τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να δουν κάποια βελτίωση στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti