Κοινωνικό «ναρκοπέδιο» η αύξηση των διοδίων

Αυξημένο κατά 1,40 ευρώ το κόστος για το ταξίδι Σπάρτη-Αθήνα
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κοινωνικό «ναρκοπέδιο» η αύξηση των διοδίων
Σε τέσσερα σημεία θα πρέπει να κάνουν πλέον στάση -όχι και ιδιαίτερα ευχάριστη- οι αυτοκινητιστές του δρόμου από Σπάρτη για Αθήνα και αντιστρόφως, μετά τα «εγκαίνια» δύο ακόμα σταθμών διοδίων στο ρεύμα προς και από την πρωτεύουσα. Πρόκειται για τους σταθμούς Ισθμού και Ελευσίνας, που έρχονται να προστεθούν στους δύο προϋπάρχοντες Σπαθοβουνίου και Νεστάνης, με τη χρέωση να αφορά και στις δύο κατευθύνσεις.
Οι νέοι σταθμοί βρίσκονται ήδη σε ισχύ και η τιμολογιακή πολιτική έχει ανεβάσει το κόστος για τους διερχόμενους κατά 1,40 ευρώ μετʼ επιστροφής, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος της βενζίνης.
Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη βάζουν οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό από Σπάρτη για Αθήνα, όπως και στο σύνολο των αυτοκινητόδρομων όλης της χώρας, μετά τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Στην εποχή των πολλαπλών χαρατσιών, της καλπάζουσας ανεργίας και του πρωτογενούς πλεονάσματος, οι διερχόμενοι καλούνται να πληρώσουν την επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων που είχαν «παγώσει», προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες.
Στον οδικό άξονα της Πελοποννήσου, το μοναδικό αυτοκινητόδρομο που δεν είχε «παγώσει» και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση από Σπάρτη για Αθήνα μετʼ επιστροφής, αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς Σπαθοβουνίου και Νεστάνης, ωστόσο οι οδηγοί θα πληρώνουν εφεξής διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών Ελευσίνας και Ισθμού.
Μέχρι σήμερα οι οδηγοί πλήρωναν διόδια μόνο στην Ελευσίνα στην κατεύθυνση προς Πάτρα και στον Ισθμό στην επιστροφή για Αθήνα, το κόστος του οποίου ήταν 3,20 ευρώ. Σήμερα, το διόδιο σπάει στα δύο και από  3,20 ευρώ γίνεται 2,10 ευρώ στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό και αντίστοιχα στην επιστροφή.
Με τα νέα δεδομένα, το κόστος μετακίνησης από τη λακωνική πρωτεύουσα για την Αθήνα θα κοστίζει στους αυτοκινητιστές 17,60 ευρώ αντί των 16,20 ευρώ μέχρι πρότινος, ενώ οι δικυκλιστές θα πληρώνουν ένα ευρώ παραπάνω την ίδια διαδρομή (12,40 ευρώ αντί 11,40 ευρώ).
Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης του έργου για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ, λειτουργούν πέντε μετωπικοί σταθμοί διπλής κατεύθυνσης, στο Σπαθοβούνι, στη Νεστάνη, στη Γέφυρα Μάναρη, στη Βελιγοστή και στην είσοδο της Καλαμάτας. Παράλληλα, λειτουργούν οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα) και στον κόμβο Αρφαρών (είσοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και έξοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα).
Σημειώνεται, πως με την ολοκλήρωση του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη θα τεθεί σε λειτουργία ένας ακόμα μετωπικός σταθμός διπλής κατεύθυνσης, στο ύψος της Πετρίνας. Οι οδηγοί, δηλαδή, αναμένεται να πληρώνουν διόδια ανά περίπου 25,6 χιλιόμετρα διαδρομής.

150 εκατομμύρια στο ΜΟΡΕΑ για διόδια από το 2008 έως το 2013
Συνολικό ποσό 149.249.153,61 ευρώ (με ΦΠΑ) εισέπραξε η κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ την πενταετία 2008-2013 από τα διόδια στην Εθνική Οδό Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη.
Το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής:
2008: 15.485.526,60ευρώ.
2009: 19.713.783,76ευρώ.
2010: 20.830.199,08ευρώ.
2011: 32.278.553,83ευρώ
2012: 28.787.792,71 ευρώ
2013 (έως και τον Οκτώβριο): 29.892.594,43 ευρώ.
Συνολικά σε όλα τα διόδια της χώρας το ποσό που εισέπραξαν οι πέντε παραχωρησιούχοι αγγίζει το 1.373.585.438,65 ευρώ.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την απάντηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.
Μάλιστα στα στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός γίνεται λόγος για συνεχή πτώση των εσόδων κάτι που ήταν και η αιτία για την αποχώρηση των τραπεζών που οδήγησε και στην πρόσφατη αναθεώρηση των συμβάσεων με στόχο να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες που είχαν σταματήσει το 2010.
Η υποχώρηση στα έσοδα και οι απαιτήσεις των κοινοπραξιών αποτέλεσαν και τα κύρια επιχειρήματα για την αναπροσαρμογή των συμβάσεων που ψηφίστηκε στα τέλη του 2013 και την νέα αύξηση στις τιμές των διοδίων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάλιστα στην απάντησή του προς τον κ. Νικολόπουλο επικαλείται και τεχνική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της Μ. Βρετανίας του 2010, στην οποία γίνεται σύγκριση του μέσου κόστους κατασκευής ενός χιλιομέτρου οδικής υποδομής σε κράτη και περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως επισημαίνει  «ειδικά η Ελλάδα και η Ισπανία εμφανίζουν το χαμηλότερο μέσο κόστος (περίπου 7 εκατ. δολάρια ανά χιλιόμετρο, δηλαδή, περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο)».

Στους καταναλωτές μετακυλύεται η αύξηση των διοδίων
Τίποτα όμως δε γίνεται χωρίς συνέπειες, μιας και οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων φαίνεται πως θα επηρεάσουν -πέρα από τους αυτοκινητιστές- τους καταναλωτές στο σύνολό τους.
Φυσικό, λοιπόν, επακόλουθο της νέας τιμολογιακής πολιτικής θα είναι οι αυξήσεις, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, στα είδη πρώτης ανάγκης που μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς, όπως για παράδειγμα τα οπωροκηπευτικά.
Και μπορεί το μέτρο να είναι «φρέσκο», ωστόσο οι έμποροι που διαθέτουν τα προϊόντα τους στο καταναλωτικό κοινό ήδη επωμίζονται το βάρος των κυβερνητικών δεσμεύσεων με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, καθώς οι μεταφορείς έχουν ήδη εντάξει στο τιμολόγιό τους τη συγκεκριμένη αύξηση.
«Δεν είναι δυνατόν να επωμίζεται το εμπόριο τις νέες αυξήσεις. Η παραγωγή δεν μπορεί να την απορροφήσει», επισημαίνει στο «ΛΤ» ο πρόεδρος της Ένωσης Οπωροπωλών και Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας Νίκος Ζαχαρόπουλος, διαβλέποντας αναπόφευκτες αυξήσεις στα διαθέσιμα προϊόντα.
Όπως υπογραμμίζει, υπάρχουν ήδη ανατιμήσεις στα προϊόντα, οι οποίες δε διαφαίνονται και αυτό γιατί οι ίδιοι οι έμποροι προσπαθούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις, λόγω -πολλές φορές- χαμηλής κατανάλωσης. Αυξήσεις, που, όπως προσθέτει, πληρώνουν από την τσέπη τους μιας και οι μεταφορείς, οι οποίοι καταβάλλουν πλέον αυξημένα διόδια, έχουν ήδη εντάξει στο τιμολόγιό τους.
Ο κ. Ζαχαρόπουλος δε δίνει μεγάλο χρονικό ορίζοντα στις αυξήσεις των καταναλωτικών προϊόντων, αφού οι τιμές διαμορφώνονται βάσει της προσφοράς-ζήτησης.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti