Συνάντηση με κτηνοτρόφους και φορείς σχεδιάζει η περιφερειακή Αρχή

Στη συνεδρίαση του ΠΣ ο καταρροϊκός πυρετός
Τετάρτη, 11 Ιούνιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση με κτηνοτρόφους και φορείς σχεδιάζει η περιφερειακή Αρχή
Το θέμα του καταρροϊκού πυρετού τέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τρίτη 10 Ιουνίου, μετά και το κρούσμα που εμφανίστηκε στην Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, από την πρώτη στιγμή που υπήρχε η πληροφόρηση για το κρούσμα δόθηκε εντολή στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων που προβλέπει η Ευρωπαϊκή οδηγία. Ενημέρωσε μάλιστα το Σώμα πως έχει ήδη σταλεί επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να στελεχωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες με το απαιτούμενο επιπλέον προσωπικό.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε υπεύθυνη στάση από όλους τους φορείς για την ορθολογική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και εξήρε τη στάση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς όπως σημείωσε, “ήταν οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και με υπέρβαση δυνάμεων προσπαθούν να το περιορίσουν και να το αντιμετωπίσουν”.
Ανακοίνωσε τέλος, ότι το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κτηνοτρόφους, τους φορείς και τις υπηρεσίες, “προκειμένου να εξεταστεί συνολικά το ζήτημα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα το πρόβλημα”.     

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti