Σπείρα «ρημάζει» τα φορτηγά στη Λακωνία

Τουλάχιστον πέντε κλοπές το τελευταίο δίμηνο
Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Σπείρα «ρημάζει» τα φορτηγά στη Λακωνία
Θορυβημένοι οι επαγγελματίες εργολήπτες του νομού
Μορφή «επιδημίας» έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι κλοπές φορτηγών οχημάτων από εργοτάξια και άλλα σημεία στάθμευσης σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας, όπως καταγγέλλει με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δ.Ε. Ν. Λακωνίας. Οι εργολήπτες χτυπούν «καμπανάκι» για δράση οργανωμένης σπείρας, καθώς το τελευταίο δίμηνο έχουν σημειωθεί, τουλάχιστον, πέντε κλοπές βαρέων οχημάτων -εκ των οποίων τρεις σε μία ημέρα- προκαλώντας δικαιολογημένη αναστάτωση στους επαγγελματίες του νομού. Όπως τονίζουν, τα κλεμμένα φορτηγά οδηγούνται σε απομακρυσμένους χώρους, όπου αποσυναρμολογούνται και στη συνέχεια διοχετεύονται προς πώληση σε μάντρες στην Αθήνα ή εξάγονται σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Σε άλλες περιπτώσεις, μάλιστα,  μπορεί να παραποιηθούν τα στοιχεία του οχήματος, τα οποία στη συνέχεια «ταξιδεύουν» σε Βαλκανικές χώρες.
Οι καταγγέλλοντες, που βλέπουν την περιουσία τους να εξανεμίζεται εν μία νυκτί, ζητούν δραστική παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εξιχνίαση της εγκληματικής σπείρας.
Η επιστολή του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Λακωνίας έχει ως εξής:
«Ο Εργοληπτικός κόσμος του Νομού μας είναι ανάστατος από τις κλοπές Φορτηγών Αυτοκινήτων Εργοληπτών και άλλων επαγγελματιών του νομού μας.
Προ διμήνου περίπου εκλάπη φορτηγό του εργολάβου Παναγιώτη Τσουκαλά που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο στην Επαρχιακή οδό προς Πετρίνα.
Στη συνέχεια προ μηνός περίπου εκλάπη άλλο φορτηγό μέσα από το λατομείο των αδελφών Κορμπάκη στο Γεράκι (Δήμου Ευρώτα), χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί κανένα ίχνος των ληστών παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας και των ιδιοκτητών.
Πρόσφατα στις 25/09/2014 εκλάπησαν τρία φορτηγά από την μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος τους Παναγιώτη Κουτσούκαλη στους Μολάους Λακωνίας χωρίς πάλι να έχει βρεθεί τίποτα.
Κε Υπουργέ οι Λάκωνες πολίτες είναι ανάστατοι έχουν την αίσθηση ότι η Κοινωνία μας έχει γίνει ζούγκλα όπου οι συμμορίες κλεφτών και απατεώνων δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς να υπάρχει κράτος να τους αντιμετωπίσει.
Είναι κοινό μυστικό ότι τα κλεμμένα φορτηγά οδηγούνται σε χώρους απομακρυσμένους όπου διαλύονται σε κομμάτια και μετά πηγαίνουν προς πώληση σε μάντρες στην Αθήνα ή γίνεται εξαγωγή σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής (χωρίς το κράτος να μπορεί να ελέγξει την προέλευση τους), σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να παραποιηθούν τα στοιχεία του οχήματος και να πάνε για εξαγωγή σε χώρες της Βαλκανικής.
Κε Υπουργέ περιμένουμε άμεσα την προσπάθεια εξάρθρωσης των συμμοριών αυτών και επιστροφή των κλοπιμαίων οχημάτων στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι έχουν ζημιωθεί δυσβάσταχτα οικονομικά».
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti