Το Νοσοκομείο Μολάων σε «ακτινογραφία»

Η εικόνα που παρουσιάζει η μονάδα από τις αρχές του έτους
Τρίτη, 30 Σεπτέμβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Νοσοκομείο Μολάων σε «ακτινογραφία»
Ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και το κοινό, εγκαινιάζει η διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, μέσω του 1ου ενημερωτικού δελτίου τύπου που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημήτρης Παναγόπουλος.
Συγκεκριμένα, η διαμορφωθείσα κατάσταση στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, κατά το χρονικό  διάστημα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έως σήμερα, έχει ως εξής:
Ιατρικό προσωπικό
Επί συνόλου 29 οργανικών θέσεων έχουν καλυφθεί οι 23 με μόνιμους ιατρούς και 2 θέσεις, μια ακτινοδιαγνώστη και μία γυναικολόγου, από επικουρικούς ιατρούς(τριετούς θητείας) ποσοστό κάλυψης 86,2%.  Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου ενεργοποιήθηκαν εκ νέου τα συμβούλια αξιολόγησης, προκειμένου να αξιολογηθούν 4 ειδικότητες ιατρών(ορθοπεδικού, ΩΡΛ, παθολόγου, ουρολόγου).

Αγροτικοί ιατροί
Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει κάθε δίμηνο όλες τις κενές θέσεις των περιφερειακών ιατρείων. Δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής μια θέση στο Κυπαρίσσι, μια στο Ιέρακα, επτά θέσεις στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, τρείς θέσεις στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, δύο θέσεις στην Μονεμβάσια και από μία θέση στο Κάμπο Βοιών, στα Βελανίδια, στην Ελίκα, και στην Απιδιά. «Οι παραπάνω θέσεις δεν έχουν καλυφθεί λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από ιατρούς», διευκρινίζει ο κ. Παναγόπουλος.
Ενέργειες
Οι ενέργειες που θα αναλάβει η διοίκηση του Νοσοκομείου στο επόμενο διάστημα και έως το τέλος του χρόνου είναι: α) η ολοκλήρωση της αξιολόγησης  των θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού ΕΣΥ που εκκρεμούν προς κρίση στα Συμβούλια Αξιολόγησης, β) η κάλυψη θέσεων Παθολόγου και Καρδιολόγου με επικουρικούς ιατρούς.

Νοσηλευτικό προσωπικό
Επί συνόλου 68 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού έχουν καλυφθεί  οι 42 δηλαδή, ποσοστό 61,8%. Όπως εξηγεί ο κ. Παναγόπουλος, «κατόπιν των συλλογικών προσπαθειών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου, της αντιπεριφερειάρχη  κ. Τζανετέα, του δημάρχου Ευρώτα κ. Γ. Γρυπιώτη και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, σύντομα , οι δύο  νοσηλευτικές δομές του Νομού Λακωνίας θα στελεχωθούν από ικανό αριθμό νοσηλευτών για 2 χρόνια».
Ενέργειες
«Οι προσπάθειες μας στο επόμενο τρίμηνο  στοχεύουν στην στελέχωση  της μονάδας, με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, που θα  μετατεθεί ή θα αποσπασθεί και το οποίο έχει  εντοπιότητα στην Λακωνία», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων.

Διοικητικό – οικονομικό τμήμα
Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στο διοικητικό-οικονομικό τμήμα του Νοσοκομείου Μολάων «υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, διότι επί συνόλου 41 οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες οι 15 θέσεις. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα ενοποιούμε το τμήμα προσωπικού και  μισθοδοσίας με την Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης και παράλληλα προχωρούμε στις παρακάτω ενέργειες: 1) Δρομολογήσαμε την ενοποίηση του  πληροφοριακού συστήματος   με την Νοσηλευτική Μονάδα της Σπάρτης, 2) Δρομολογήσαμε την ενοποίηση των  προμηθειών, των δύο Νοσοκομείων ώστε να έχουμε άμεση και αποτελεσματική διεξαγωγή ενιαίων διαγωνισμών προμηθειών και για τις δύο νοσηλευτικές μονάδες. Με την  ενοποίηση του   αρχείου των ειδών για πάσης φύσεως υλικά, όλα τα είδη θα έχουν κοινή ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα. Με αυτό τον τρόπο, η οικονομία κλίμακας από την διεξαγωγή των κοινών διαγωνισμών θα είναι αρκετά μεγάλη, τόσο σε χρήματα όσο και σε ανθρωποώρες εργασίας, 3) Κάναμε σύμβαση έργου με εξωτερικό συνεργάτη για το σερβίρισμα του φαγητού στους  ασθενείς. 4) Καταργήσαμε το τηλεφωνικό κέντρο και το συνδέσαμε δια μέσου σύζευξης (αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο μέσω κωδικών) εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο  τρεις  υπαλλήλους οι  οποίοι τοποθετήθηκαν  σε άλλες θέσεις  της Νοσηλευτικής Μονάδας, 5) Είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη διαγωνισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για την ανάδειξη εξωτερικού συνεργάτη- μειοδότη, για τα πλυντήρια-σιδερωτήρια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti