Έναρξη με αγιασμό στο Κατηχητικό Κοκκινόραχης

Με κατάνυξη και πολύ χαρά ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης, στον ιστορικό βυζαντινό ναό...
Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έναρξη με αγιασμό στο Κατηχητικό Κοκκινόραχης
Με κατάνυξη και πολύ χαρά ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης, στον ιστορικό βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέσθηκε ο αγιασμός, ενώ η κατηχήτρια και νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Κουκούτση Παπαδοπούλου, απευθυνόμενη σε γονείς και παιδιά, μίλησε για τη σημασία της  διαπαιδαγώγησης των παιδιών και την προσφορά του κατηχητικού στη διαμόρφωση της  προσωπικότητας των νέων.
Αμέσως μετά, συνοδεία των γονέων, της κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου και των άλλων δύο κατηχητών -της θεολόγου κ. Ελβίνας Λάτση και του φοιτητή κ. Νικολάου Γιάνναρη-  πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατηχητική δράση για τη φετινή χρονιά.
Στη συνέχεια κατηχητές, παιδιά και γονείς επισκέφθηκαν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, όπου ξεναγήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τις συντηρημένες βυζαντινές εικόνες της Βαμβακούς Λακωνίας. Εκεί ήρθαν πιο κοντά στο Θεό, μαθαίνοντας για την αγιογραφία και την τεχνική της, πήραν τα απαραίτητα θεολογικά μηνύματα που προσφέρουν οι εικόνες και, τέλος, είχαν μία πρώτη επαφή με τη διαδικασία συντήρησης τους.
Η πρώτη αυτή εξόρμηση ολοκληρώθηκε με την απόλαυση ενός ζεστού καφέ στην όμορφη κεντρική πλατεία της Σπάρτης.
Το Κατηχητικό Σχολείο Κοκκινόραχης εύχεται «καλή κατηχητική χρονιά».
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti