53 τροχαία το Σεπτέμβριο στην Πελοπόννησο

Mayfair_Club
Μειωμένα κατά 16%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του  2013, ήταν τα οδικά τροχαία ατυχήματα –θανατηφόρα και μη- που...
Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
53 τροχαία το Σεπτέμβριο στην Πελοπόννησο
Μειωμένα κατά 16%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του  2013, ήταν τα οδικά τροχαία ατυχήματα –θανατηφόρα και μη- που σημειώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του 2014, στην εδαφική αρμοδιότητα Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Τροχαία ατυχήματα
53 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 63 του 2013, σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 10 το Σεπτέμβριο του 2013), 13 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό ατόμων (σε αντίθεση με τα 10 περυσινού μήνα) και 39 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 43 το Σεπτέμβριο του 2013). Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 76 παθόντες (έναντι 92 το 2013). Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν ένας νεκρός (έναντι 10 του περυσινού μήνα), 14 σοβαρά τραυματίες (έναντι 15) και ένας ελαφρά τραυματίας (έναντι 67 το Σεπτέμβριο του 2013).
Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβιάσεις σήμανσης, αντικανονικό προσπέρασμα, παραβίαση σηματοδότη, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Σεπτέμβριο, συγκροτήθηκαν 483 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 17.872 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 207 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.275 επικίνδυνες παραβάσεις και συγκεκριμένα: 1.372 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 119 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 167 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, τρεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 180 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 61 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 27 για παραβίαση σηματοδότη. Επίσης, οι υπηρεσίες τροχαίας βεβαίωσαν 263 παραβάσεις για ΚΤΕΟ, 27 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, τρεις για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, έντεκα για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, τριάντα για αντικανονικούς ελιγμούς, τέσσερις για παραβίαση προτεραιότητας και οκτώ για αντικανονικό προσπέρασμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος