«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ σε τρεις νομούς

Mayfair_Club
Δώδεκα συλλήψεις στη Λακωνία
Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ  σε τρεις νομούς
Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής σε οικία στις Αμύκλες
Την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, είχε ως στόχο η ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις περιοχές της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 440 άτομα, εκ των οποίων 295 ήταν Έλληνες και 145 αλλοδαποί, καθώς και σε 267 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 116 άτομα, από τα οποία 57 ήταν Έλληνες και 59 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 36 άτομα.
Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν δώδεκα άτομα και συγκεκριμένα: Ένας Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο ύψους 252.754,99 ευρώ, ένας Έλληνας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, δύο Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο Έλληνες για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και έξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής σε οικία, στις Αμύκλες Σπάρτης, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Ρομά για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στους τρεις νομούς, βεβαιώθηκαν συνολικά 124 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 319 είδη παραεμπορίου (ρολόγια χειρός, φακοί κ.α), τα οποία καταστράφηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και τρία δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος