Συνελήφθη 50χρονος για κατοχή αρχαίων

Mayfair_Club

Αντικείμενα των ελληνιστικών και παλαιοχριστιανικών χρόνων κατείχε στο σπίτι του στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας 50 χρονος Έλληνας

Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2014 21:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνελήφθη 50χρονος για κατοχή αρχαίων

Αντικείμενα που υπάγονται στη νομοθεσία περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς βρέθηκαν στην κατοχή 50χρονου στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας.

Ο άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, βρήκαν στην οικία του και κατέσχεσαν: Τμήμα πήλινου πώματος αγγείου των ελληνιστικών χρόνων, Λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος των παλαιοχριστιανικών χρόνων, Λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος (τμήμα πεσσού) των κλασικών-ελληνιστικών χρόνων. Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Σε βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος