Τα «έχωσε» ο Σπ. Παπαδάκος

Τετάρτη, 14 Ιανουάριος 2015 20:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα «έχωσε» ο Σπ. Παπαδάκος

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών «Λακωνία», Σπύρος Παπαδάκος, κατά την τοποθέτησή του στην έκτακτη σύσκεψη, για τις ζημιές στις καλλιέργειες από παγετό.

Εκτός από την εκτίμησή του για το μέγεθος της καταστροφής και τις προτάσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων, έθιξε σοβαρά ζητήματα, όπως η περιορισμένη  χυμοποίηση των πορτοκαλιών. Το θέμα εκκρεμεί από τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα αρκετοί παραγωγοί να μην γνωρίζουν τί ποσοστό της παραγωγής θα χυμοποιηθεί. Χαρακτηριστικά είπε: «Ντροπή και αίσχος. Φέτος πολλά πορτοκάλια θα σαπίσουν στα δέντρα».

Ο κ. Παπαδάκος αναφέρθηκε και στην τροποποίηση στο πρόγραμμα της απόσυρσης πορτοκαλιών, που είχε ως αποτέλεσμα να εξαιρεθούν τα εσπεριδοειδή της Λακωνίας από τις ευνοϊκές διατάξεις. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή της βορείου Ελλάδας εξακολουθεί να τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Ο πρόεδρος του «Λακωνία» δεν παρέλειψε να στηλιτέψει και τα συρρικνωμένα ποσοστά της τιμής του πορτοκαλιού, που, όπως είπε, αγγίζει τα 4 λεπτά το κιλό για τους παραγωγούς.

Ο Σπ. Παπαδάκος έκανε λόγο για διαρκείς ελέγχους από το ΣΔΟΕ, που «γονατίζουν» τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς: «Ποιους ψάχνει η τροχαία; Αυτούς που μεταφέρουν προϊόν αξίας 30 ευρώ με τα τρακτέρ τους; Αν θέλουν να μας αφανίσουν, ας μας το πουν» τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, κατέγραψε και το  πρόβλημα που παρατηρείται με την απασχόληση αλλοδαπών εργατών σε αγροτικές εργασίες εντός του νομού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti