Τελεσίγραφο για τις ενισχύσεις θέτουν οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

Ετοιμάζουν δυναμικές αντιδράσεις κατά των αδικιών

Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 14:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελεσίγραφο για τις ενισχύσεις θέτουν οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30΄ στα γραφεία της ένωσης (οδός των 118, αρ. 43, Σπάρτη). Θέμα της συνέλευσης αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με το ενδεχόμενο απόρριψης των ενστάσεων (300 στον αριθμό) που έχουν υποβληθεί για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης για το έτος 2012, από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση αναφέρει: «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα από λάθη των υπηρεσιών και από λάθη που υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα οποία δεν έχουν διορθωθεί μέχρι σήμερα, παρά τις οχλήσεις του ΔΣ της ένωσης».

Σημειώνεται ότι αυτήν την περίοδο εξετάζονται οι φάκελοι των αιτήσεων πληρωμών για το 2013 και στο προσεχές διάστημα θα εξεταστούν και οι φάκελοι για το 2014, με τους βιοκαλλιεργητές να τονίζουν ότι «αν δεν διορθωθεί το σύστημα θα υπάρξουν και πάλι διαδοχικές άδικες απορρίψεις, οι οποίες  θα οδηγήσουν τους βιοκαλλιεργητές σε οικονομική κατάρρευση».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δημήτρης Καραμπάσης, υπογραμμίζει: «Σήμερα είναι 300 οι ενστάσεις, αύριο ποιος ξέρει πόσες! Υποχρέωση μας είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι Βιοκαλλιεργητές και μαζί να συναποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.  Η αδικία που έχει διαπραχθεί πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να λάβουν άμεσα τις οικονομικές ενισχύσεις που δικαιούνται βάση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες μας από το 2012 έως και χθες, τελειώνουν σήμερα! Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti