ΓΣ και αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Λακωνίας

Πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς του νομού

Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015 14:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΓΣ και αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Λακωνίας

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη της η ΕΛΜΕ Λακωνίας, την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 18.30΄ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Θέμα της συνέλευσης είναι η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις εθνικές εκλογές και η γενική συνέλευση προέδρων της ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Αλληλεγγύη για την ενίσχυση
της τράπεζας αίματος
«Μη  σκεφτείς, δεν μου χρειάστηκε ποτέ αίμα αν χρειαστώ θα δούμε…» είναι το σύνθημα του διήμερου εθελοντικής αιμοδοσίας, που οργανώνει η ΕΛΜΕ Λακωνίας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή τη προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ως ημέρες  αιμοδοσίας ορίζονται η Δευτέρα 16 και η Τρίτη 17 Μαρτίου, ενώ η διαδικασία θα λάβει χώρα από τις 09.00 έως τις 13.00 στο σταθμό αιμοδοσίας του ΓΝ Σπάρτης.

Η ενίσχυση της τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ στηρίζεται στην εθελοντική και μη αμειβόμενη προσφορά αίματος των εθελοντών συναδέλφων και προάγει: α) την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους, β) τη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών και γ) στη προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά τους πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.

Τι ισχύει
με τις άδειες
Η ΕΛΜΕ Λακωνίας υπενθυμίζει στα μέλη της ότι ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο ημερών. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.

Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο εκπαιδευτικός που προσέρχεται σε οιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία, στην υπηρεσία. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.

Σχετικά με τη χορήγηση αιμοδοτικής άδειας την ημέρα αιμοδοσίας διευκρινίζονται τα εξής: Όσοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση σχετικής άδειας. Οφείλουν απλώς να ενημερώσουν έγκαιρα το διευθυντή του σχολείου τους,  ο οποίος και θα δηλώσει ηλεκτρονικά την απουσία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti