«Συναγερμός» σήμανε στο Λύκειο Έλους

Επιτυχής η πυροσβεστική άσκηση εκκένωσης του σχολείου

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 16:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Συναγερμός» σήμανε στο Λύκειο Έλους

Άσκηση επέμβασης σε συμβάν πυρκαγιάς διεξήχθη τη Δευτέρα, 16/3, στο Λύκειο Έλους, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και τον Εθελοντικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα. Πρόκειται για ετήσια άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος από μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο ενδεχόμενο μίας πιθανής φωτιάς.

Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά στο χώρο του εργαστηρίου του λυκείου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο και ταυτόχρονα κλήθηκε η ΠΥ Γυθείου να επέμβει. Κατά την διάρκεια εκκένωσης καταφθάνουν στο τόπο του συμβάντος δύο υδροφόρα οχήματα, ενώ ταχύτατα οι εθελοντές πυροσβέστες ανέπτυξαν δύο εγκαταστάσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς. Αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο ή αγνοούμενο άτομο εντός του κτιρίου και με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης η άσκηση ολοκληρώθηκε. Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο ανθυποπυραγός κ. Ευθύμιος Κοντάκος.

Καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, πυραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ανέλυε περιληπτικά το λόγο που γίνεται η κάθε ενέργεια και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Μετά το πέρας της άσκησης οι εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων προκειμένου να παρακολουθήσουν ομιλία του κ. Γραφάκου πάνω σε θέματα: 1) Αντιμετώπισης εκτάκτων περιπτώσεων πυρκαγιών, τροχαίων ατυχημάτων και έκτακτων φυσικών φαινομένων, 2) Πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, 3) Χρήση κατασβεστικών υλικών, 4) Γνώση και απόκτηση της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη.

Τέλος αναπτύχτηκε συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, των μαθητών και του διοικητή της ΠΥ Γυθείου, κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και διευκρινίστηκαν απορίες πυροσβεστικού περιεχομένου.

Η ΠΥ Γυθείου συγχαίρει τους καθηγητές, τους μαθητές και ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Λυκείου, κ. Σταύρο Περγαντή, για την άψογη επικοινωνία και συνεργασία και εύχεται καλή πρόοδο και καλή επιτυχία σε κάθε δράση του σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti