«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Οκτώ συλλήψεις στη Λακωνία

Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015 11:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Την καθιερωμένη τους «εξόρμηση» στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές, στο διάστημα από 23 έως 28 Μαρτίου. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 985 άτομα, εκ των οποίων 755 ήταν Έλληνες και 230 αλλοδαποί, καθώς και σε 706 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 154 άτομα, από τα οποία 85 ήταν Έλληνες και 69 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 44 άτομα.

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν οκτώ άτομα και ειδικότερα: Δύο Έλληνες, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο Έλληνες για καταδικαστικά έγγραφα και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μία περίπτωσης κλοπής σε οικία, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 25χρονου Ρομά για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 301 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δώδεκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο παραβάσεις για στέρηση άδειας εργασίας, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου (γυαλιά ηλίου κ.α), στην Αργολίδα και μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti