Σοκ στη Σπάρτη! 68χρονος προσπάθησε να αποπλανήσει 11χρονη

Συνελήφθη την στιγμή που συναντούσε την ανήλικη μαθήτρια

Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015 14:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σοκ στη Σπάρτη! 68χρονος προσπάθησε να αποπλανήσει 11χρονη

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Σπάρτης από την αποκάλυψη της είδησης ότι ένας 68χρονος Έλληνας κατηγορείται για απόπειρα αποπλάνησης μίας μαθήτριας 11, μόλις, ετών!

Για καλή τύχη της ανήλικης, μετά από άμεση κινητοποίηση των τοπικών Αστυνομικών αρχών, ο παιδόφιλος εντοπίστηκε και συνελήφθη, το απόγευμα της Παρασκευής, 5/6, κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, ενώ προσπαθούσε να παρασύρει την 11χρονη να τον ακολουθήσει στο αυτοκίνητό του, προς άγνωστο προορισμό.

Νωρίτερα, ο ηλικιωμένος παιδόφιλος φέρεται να είχε προσεγγίσει παρέα κοριτσιών -στην οποία συμμετείχε και η 11χρονη- σε κεντρικό σημείο της πόλης. Για να κερδίσει την εύνοια της μαθήτριας, ο 68χρονος τής πρόσφερε χρηματικό ποσό και γλυκίσματα, ενώ της «έταξε» επιπλέον χρήματα, εφόσον τον συναντούσε αργότερα σε άλλη περιοχή της Σπάρτης. Κατά πληροφορίες, η ανυποψίαστη 11χρονη αποδέχτηκε τα χρήματα και συμφώνησε να πάει στο ραντεβού που της έδωσε ο 68χρονος. Το ευτύχημα ήταν ότι τη σκηνή της συνομιλίας του 68χρονου με τη μαθήτρια, παρακολούθησε μία φίλη της 11χρονης, η οποία ενημέρωσε τους γονείς της για την «περίεργη» ιστορία, που -προφανώς- τής κίνησε τις υποψίες. Συναισθανόμενοι τον κίνδυνο, οι γονείς ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία και ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση, κατά την οποία ο 68χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να επιχειρεί να επιβιβάσει την κοπέλα στο όχημά του.

Αντιμετωπίζοντας την κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα της αποπλάνησης ανηλίκου, ο 68χρονος αρχικά οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, όπου και κρατήθηκε, ενώ σήμερα Δευτέρα, απολογήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Αύριο Τρίτη, ο κατηγορούμενος  αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Ανακριτή Σπάρτης.

Η έρευνα για την ιστορία που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έτσι ώστε να εξακριβωθεί εάν ο 68χρονος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Τέλος, τα στοιχεία και φωτογραφίες του παιδόφιλου θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, εφόσον υπάρξει εντολή του Εισαγγελέα Σπάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti