Καταδικάζουν απερίφραστα την «τραμπούκικη» επίθεση στην πλατεία

Σε αποχή αύριο οι δικηγόροι της Σπάρτης - Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του άτυχου δικαστικού επιμελητή

Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 19:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταδικάζουν απερίφραστα την «τραμπούκικη» επίθεση στην πλατεία

Θορυβημένη είναι η τοπική κοινωνία της Σπάρτης από το βίαιο επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 9/6, σε πολυσύχναστο χώρο, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Άγνωστος άνδρας, επιχειρώντας να μπλοκάρει διαδικασία κατάσχεσης σε κατάστημα, επέφερε «δολοφονικό» χτύπημα στο δικαστικό επιμελητή Σπάρτης, Δημήτρη Πολυμενάκο, ενώ τραυμάτισε ελαφρύτερα το δικηγόρο, Στέφανο Βρεττάκο, οι οποίοι επέβλεπαν τη δήμευση.

Ο βαριά τραυματισμένος δικαστικός επιμελητής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ οι Αρχές αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα και τον εντοπισμό του θρασύτατου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός, που ήταν υπεύθυνος για την κατάσχεση, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει το απαρέγκλιτο της διαδικασίας, δέχτηκε επίθεση από τον άγνωστο άνδρα. Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν τόσο βάναυσο, που ο επιμελητής, πέφτοντας στο έδαφος, έχασε τις αισθήσεις του, ενώ του γύρισε η γλώσσα. Για καλή του τύχη και χάρη στην άμεση επέμβαση των περαστικών που προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, απεφεύχθη μία πιθανή τραγωδία. Ο σοβαρά τραυματισμένος Δ. Πολυμενάκος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή και βελτιωμένη, ενώ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Από τη μανία του αγνώστου, όμως, δεν ξέφυγε και ο δικηγόρος Στέφανος Βρεττάκος, ο οποίος έπεσε θύμα της βιαιοπραγίας και τραυματίστηκε ελαφρά.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα χτυπήματα που επέφερε ο δράστης προήλθαν από αντικείμενα ή ήταν αποτέλεσμα μόνο σωματικών ενεργειών. Πάντως, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Αποδοκιμάζει την επίθεση
ο Δικηγορικός Σύλλογος
Εν τω μεταξύ, το συμβάν καταδικάζει απερίφραστα ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης, ο οποίος μάλιστα αποφάσισε αποχή των μελών του, για σήμερα Πέμπτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος τονίζει, συγκεκριμένα, τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα την 10-6-2015, αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει αποχή των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους, για μία ημέρα την 11η-6-2015, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του Δικαστικού Επιμελητή στο Πρωτοδικείο Σπάρτης Δημητρίου Πολυμενάκου και την βιαιοπραγία σε βάρος του μέλους του Συλλόγου, Στέφανου Βρεττάκου Δικηγόρου Σπάρτης, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Την ανακοίνωση, που έχει ημερομηνία 10/6/2015, υπογράφει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Κομνηνός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti