Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Λάκωνες εργαζόμενοι

Συλλαλητήριο στη Σπάρτη

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015 12:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Λάκωνες εργαζόμενοι

Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης διοργανώνει την Πέμπτη 22/10, στις 6.30΄ το απόγευμα, η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δώσουν βροντερό “παρών”. Στόχος, όπως αναφέρει, το συλλαλητήριο στη Σπάρτη να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα προκειμένου να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης “να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις”.
 
Ειδικότερα, στο κάλεσμά της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
“Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Εξαπολύουν φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές. Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία! Οι άνεργοι εκβιάζονται, στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί ανασφάλιστοι! Πληρώνουμε, όσοι μπορούμε, πανάκριβα την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας.  Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
 
Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ), των γυναικών (ΟΓΕ), οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti