Παρέμβαση της υπ. Τουρισμού ζητούν οι έμποροι της Πελοποννήσου

“Προγράμματα οργανωμένων γύρων”

Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 11:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρέμβαση της υπ. Τουρισμού ζητούν οι έμποροι της Πελοποννήσου

Επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κοινοποιημένη και στον πρωθυπουργό, σχετικά με αίτημα επαναφοράς της Υπουργικής Απόφασης για τα Προγράμματα οργανωμένων γύρων.
 
Η επιστολή έχει ως εξής:
“Εν μέσω κρίσης, τα εμπορικά καταστήματα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Κάθε λίγο ανακοινώνονται νέα επιβαρυντικά μέτρα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν τους επιχειρηματίες σε αδιέξοδο. Από την ύφεση έχει επηρεαστεί και ο κλάδος των καταστημάτων ειδών λαϊκής τέχνης και των κέντρων εστίασης και αναψυχής, οι οποίοι είναι αλληλένδετοι με το εμπόριο.
 
Από Συλλόγους-μέλη μας έχουμε λάβει καταγγελίες που αφορούν στην υπ’ αρ. 543606/5.12.1980 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, παράγραφος 7, σύμφωνα με την οποία «στα προγράμματα οργανωμένων “γύρων” πρέπει να αφήνεται χρόνος στη διάθεση των τουριστών για την αγορά ειδών λαϊκής τέχνης και να αναγράφεται στο πρόγραμμα ως “SHOPPING”.
 
Το SHOPPING αφήνεται ελεύθερο, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να επιλέγουν τα καταστήματα ή κέντρα εστίασης και αναψυχής από τους ξεναγούς, τουριστικούς συνοδούς, οδηγούς ή συνοδηγούς, καθώς και η στάση σε μεμονωμένα και πάντοτε τα ίδια καταστήματα».
 
Η συγκεκριμένη παράγραφος καταργείται βάσει του Άρθρου 49, παρ.3, Ν. 4276/2014, με αποτέλεσμα να γίνεται άμεσα αντιληπτή η έξαρση του αθέμιτου ανταγωνισμού και ότι οι μόνοι κερδισμένοι από την κατάργηση του μέτρου θα είναι οι ξεναγοί, οι τουριστικοί συνοδοί, οι οδηγοί και οι συνοδηγοί. Αντιθέτως, δεκάδες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές, που εξαρτώνται από τα προγράμματα αυτά, θα οδηγηθούν στον αφανισμό και στην ανεργία.
 
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να επανέλθει ο νόμος και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα βγάλουν τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις από το αδιέξοδο”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti