Κάθειρξη 12 μηνών στον Μ. Μαρσινόπουλο

Καταδικάστηκε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων

Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 14:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάθειρξη 12 μηνών στον Μ. Μαρσινόπουλο

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δίκη του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, Μάριου Μαρσινόπουλου, μετά απο αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα Σπάρτης, κατόπιν καταγγελιών πολιτών και διενέργεια ελέγχου απο επιθεωρητές.

Σύμφωνα με το molaoi-nosokomeio.blogspot.gr, οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν παράβαση καθήκοντος, λόγω αντικατάστασης των προϊσταμένων επί θητείας του με υπαλλήλους της επιλογής του που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, η μη ορθή τήρηση των πρακτικών του ΔΣ, καθώς και του πρωτοκόλλου του Νοσοκομείου.

Στο κατηγορητήριο δεν συμπεριλαμβανόταν η άρνησή του να παρουσιάσει, στους επιθεωρητές που διενήργησαν σχετικό έλεγχο, το πτυχίο της Νοσηλευτικής που ισχυριζόταν ότι κατέχει, αλλά ούτε και συμπεράσματα του πορίσματος σχετικά με οικονομικά θέματα.

Στον Μ. Μαρσινόπουλο επιβλήθηκε κάθειρξη 12 μηνών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, λόγω αντικατάστασης των προϊσταμένων με άτομα επιλογής του που δεν πληρούσαν τα κριτήρια έναντι των αντικατασταθέντων, ενώ αθωώθηκε για τις άλλες δυο κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων είχε κατηγορηθεί, ύστερα από αποκάλυψη του τότε δημάρχου Καρδίτσας, Κων. Πάπαλου, για κατοχή  πλαστού πτυχίου Νοσηλευτικής, την περίοδο που κατείχε τη θέση ειδικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας με αρμοδιότητα τη Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας - Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti