Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ για 42.000 ανέργους

Mayfair_Club

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συμμετοχής

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 14:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ για 42.000 ανέργους

Δύο νέα προγράμματα για 42.000 ανέργους εκπονεί ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των δράσεών του για επιταγές εισόδου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τρέξει ένα πρόγραμμα  για 12.000 ανέργους ηλικίας από 18 ως 24 ετών, αλλά και ακόμη ένα 30.000 θέσεων εργασίας για νέους από 25 έως 29 ετών.
 
Το νέο πρόγραμμα για νέους 18 ως 24 ετών αφορά 3.000 θέσεις αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ και 9.000 θέσεις κατώτερων βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 380 έως 420 ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.
 
Η πρώτη φάση είναι διάρκειας 180 ωρών και θα αφορά στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης, ενώ η δεύτερη φάση, που θα είναι διάρκειας 200-240 ωρών θα επικεντρώνεται στις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.
Η συνολική διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους έξι μήνες. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος, τόσο για τη θεωρητική κατάρτιση όσο και για την πρακτική άσκηση, το οποίο θα καθοριστεί ανάλογα με το εάν πρόκειται για ωφελούμενους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ ή αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Βασική προϋπόθεση για να πάρει μέρος κάποιος στο πρόγραμμα είναι να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος