Παράταση για τα πυρόπληκτα δάνεια αιτούνται τα Επιμελητήρια

Mayfair_Club

Ειδικές συνθήκες αποπληρωμής ζητούν οι πρόεδροι

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016 11:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση για τα πυρόπληκτα δάνεια αιτούνται τα Επιμελητήρια

Παράταση για την αποπληρωμή των πυρόπληκτων δανείων ζητούν τα επιμελητήρια Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων ζητούν την κατάταξη των δανείων που ελήφθησαν από τις επιχειρήσεις μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 σε ειδικές συνθήκες και παράταση αποπληρωμής μακράς διάρκειας, ώστε αυτή να καταστεί ευχερής.
 
Τα επιμελητήρια τονίζουν πως «η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την παρατεταμένη και μακροχρόνια ύφεση, που πλήττει τη χώρα μας, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία προσπάθεια για την ανασύνταξη του οικονομικού και κοινωνικού ιστού, που διαταράχθηκε σοβαρά από τη φυσική καταστροφή του 2007, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να τακτοποιήσουν μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών τους».
 
Συγκεκριμένα, τα επιμελητήρια ζητούν την κεφαλαιοποίηση των σημερινών οφειλών, τη δεκαπενταετή επιπλέον παράταση αποπληρωμής τους και την έναρξη πρώτης καταβολής την 1/1/2018- υποχρεωτικότητα της ως άνω ρύθμισης για τις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος