Στην Κέρκυρα οι ενορίτες του Τσεραμιού

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή

Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016 12:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Κέρκυρα οι ενορίτες του Τσεραμιού

Μια όμορφη και συνάμα προσκυνηματικού χαρακτήρα εκδρομή στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν από τις 9 μέχρι και τις 12 Ιουλίου οι ενορίτες του Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση.
Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα, οι ενορίτες, περνώντας την εκπληκτική γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, έφτασαν στην Ηγουμενίτσα για να πάρουν το πλοίο για την Κέρκυρα, ενώ μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή τους και το δείπνο τους στο ξενοδοχείο, έκαναν τον πρώτο τους βραδινό περίπατο στα όμορφα και γραφικά καντούνια της πρωτεύουσας των Φαιάκων!
 
Τη δεύτερη ημέρα όλοι οι ενορίτες του Τσεραμιού, αφού παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, του προστάτου της Κέρκυρας, είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αγίου που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για το εκπληκτικό ανάκτορο της αυτοκράτειρας Σίσυ της Αυστρίας, το ονομαστό Αχίλλειο.
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού προσκύνησαν στο εκκλησάκι της Παναγίας Βλαχέρνας, μετέβησαν με βάρκες στο ξακουστό Ποντικονήσι, επάνω στο οποίο βρίσκεται ο γραφικός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες την ώρα του ηλιοβασιλέματος, απόλαυσαν τον καφέ τους στην απείρου κάλλους τοποθεσία «Κανόνι», εντυπωσιαζόμενοι παράλληλα από τις προσγειώσεις των αεροπλάνων που σαν τελικό προορισμό είχαν την Κέρκυρα.
 
Την τρίτη ημέρα μετέβησαν όλοι στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστρίτσας όπου προσκύνησαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής και περιηγήθηκαν στο ιστορικού ενδιαφέροντος και αξιόλογο μουσείο αυτής. Στη συνέχεια, με μικρές βάρκες ξεναγήθηκαν στις μαγευτικές σπηλιές της Παλαιοκαστρίτσας, όπου τα γαλαζο-πρασινο-μωβ νερά έκαναν τον καθένα να μείνει έκθαμβος από την ομορφιά του τοπίου, ενώ λίγο πριν το μεσημβρινό φαγητό τους, επισκέφθηκαν ένα από τα μεγαλύτερα  εργοστάσια παραγωγής του τοπικού ποτού και γλυκού κουμ – κουάτ.
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας όπου προσκύνησαν το σκήνωμα της Αγίας και άκουσαν τον βίο και τα όσα ενδιαφέροντα τους εξιστόρησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού. Κατά την αναχώρησή τους από τον Ιερό Ναό και κάνοντας βόλτα στην πλατεία Σπιανάδα και την οδό Λιστόν συνάντησαν τυχαία τον δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά με την οικογένειά του, ο οποίος ολοπρόθυμα δέχτηκε να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους!   
 
Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στο Παλαιό φρούριο της Πόλης και είχαν ελεύθερο χρόνο για την βραδινή βόλτα και τα ψώνια τους.
Την επόμενη ημέρα και λίγο πριν την αναχώρησή τους από το νησί, οι ενορίτες του Τσεραμιού επισκέφθηκαν το εκπληκτικό «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μιας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα, με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας. Πρόκειται για μια μουσειακή έκθεση Ζωντανής Ιστορίας και εκπληκτικής εμπειρίας που συνδυάζει την τεχνολογία του σήμερα με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, με σκοπό να δώσει μία ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία στον επισκέπτη!
 
Η άκρως επιτυχημένη εκδρομή της ενορίας του Τσεραμιού, μετά το μεσημβρινό φαγητό στην όμορφη και γραφική Αμφιλοχία, έκλεισε με κέφι, χορό και τραγούδι, προ πάντων δε με όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις, οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στην ψυχή των ενοριτών.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti