36 χρόνια αρχιερατείας για το μητροπολίτη κ. Ευστάθιο

Ενθρονίστηκε στις 31 Αυγούστου 1980

Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 17:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
36 χρόνια αρχιερατείας για το μητροπολίτη κ. Ευστάθιο

Στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Ζάρακα γιόρτασε στις 31 Αυγούστου, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, την 36η επέτειο της χειροτονίας του σε επίσκοπο.

Την τελετή για τα 36 χρόνια αρχιερατείας του σεπτού ποιμενάρχη, τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κληρικοί και πολίτες που βρέθηκαν στον Ζάρακα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε τον κ. Ευστάθιο, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης στις 28 Αυγούστου 1980. Η εις επίσκοπον χειροτονία του τελέσθηκε στις 31 Αυγούστου και η ενθρόνησή του στις 28 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Ως Μητροπολίτης πραγματοποίησε ευρύτατο έργο εκκλησιαστικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής διακονίας. Για το έργο του αυτό τιμήθηκε πολλαπλώς.

Το 2006, αναγορεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, επίτιμος διδάκτωρ της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος