«Το αειφόρο ελληνικό σχολείο» στο ΚΠΕ Μολάων

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 14:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το αειφόρο ελληνικό σχολείο» στο ΚΠΕ Μολάων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΠΕ Μολάων, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με τίτλο: «Το αειφόρο σχολείο - Επιμόρφωση -Ενημέρωση εκπαιδευτικών».
Τα στελέχη του ΚΠΕ παρουσίασαν τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιεί, ενώ οι εισηγητές και συντονιστές των εργαστηρίων, Καλαϊτζίδης Δημήτρης, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Σχολικής Γεωγραφίας εμπνευστής του «Βραβείου Αειφόρου Σχολείου» και η συνεργάτης του Χριστίνα Νομικού υποψ. δρ - διευθύντρια 7ου ΔΣ Αγίου Δημητρίου Αττικής παρουσίασαν «Το αειφόρο ελληνικό σχολείο».
 
Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για το θεσμό του αειφόρου σχολείου και δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν την προσπάθεια και στη δική τους  σχολική  κοινότητα. Την ημερίδα χαιρέτισε και παρακολούθησε εκ μέρους του Δ. Μονεμβασίας, ο αντιδήμαρχος Μολάων κ. Μαυρομιχάλης.
 
«Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε σε ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως Κοινότητα. Στην καθημερινή σχολική ζωή δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα) με τα κοινά και τη διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συνεργασίας.  
 
Είναι ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες. Ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής, της χαράς, ένας ζωντανός χώρος μάθησης, ο οποίος ενσωματώνει τις ιδέες και τις αξίες της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Μολάων Νικόλαος Παπαδάκης.
Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Μαυρομιχάλη, όσο και τη δημοτική αρχή γενικότερα «για τη συμπαράστασή της στις δραστηριότητες του κέντρου μας όλα αυτά τα χρόνια».