Έως τέλη του έτους η δασική χαρτογράφηση της Πελοποννήσου

Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 19:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έως τέλη του έτους η δασική χαρτογράφηση της Πελοποννήσου

Το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, ολοκληρώνονται οι δασικοί χάρτες του μεγαλύτερου τμήματος της Πελοποννήσου και της Κέρκυρας, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης των προϊσταμένων των υπηρεσιών δασικών χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας,  τη Δευτέρα 14/11.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου υπό την προεδρία του γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύση Παναγιωτόπουλου και την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Αντώνη Κανταρτζόπουλου.

Επισημαίνεται ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις και ενστάσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη, εντός χρονικού διαστήματος δύο έως τριών μηνών, ανάλογα με την περίπτωση, από την ημέρα της δημοσίευσης τους από την ΕΚΧΑ.

Η ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών θεωρείται πολύ σημαντική αφού οριοθετείται και καταγράφεται με διαφάνεια τι είναι δάσος και δασική έκταση, θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση και διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti