Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας

Ενημερώνει η ΠΕ Λακωνίας

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 16:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας

Για τον εμβολιασμό κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών ενημερώνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Λακωνίας.
Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του υπ’αριθμ.3925/139367/13.12.2016 εγγράφου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει τα παρακάτω:

- Οι βοοτρόφοι υποχρεούται να εμβολιάσουν τα βοοειδή που έχουν στην κατοχή τους μέχρι τις 31.12.2016 που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του πρώτου εμβολιασμού στην χώρα μας.
- Ο εμβολιασμός κατά της οζώδους δερματίτιδας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες κτηνιάτρους που θα επιλέξει κάθε παραγωγός είτε από κτηνιάτρους της υπηρεσίας μας κατόπιν συνεννόησης. Το εμβόλιο παρέχεται δωρεάν από την υπηρεσία για όλους τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Λακωνιας.
- Ο εμβολιασμός αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο για την αντιμετώπιση της νόσου
-  Οι κωδικοί των εκμεταλλεύσεων των κτηνοτρόφων που δεν θα εμβολιάσουν σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο, θα αποσταλούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος θα προβαίνει στην περικοπή του συνόλου των οικονομικών ενισχύσεων που λαμβάνουν κατά ποσοστό που ανέρχεται σε 20%.
- Αιτήματα των κτηνοτρόφων για εξαίρεση τους από τον εμβολιασμό για λόγους που αφορούν ανωτέρα βία.
 
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Λακωνίας παρακαλούμε για την συνεργασία των κτηνοτρόφων μας, ενώ επισημαίνει πως για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με:
Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας: 2731363300-303-302-305,
Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων: 2732022264
Αγροτικό Κτηνιατρείο  Σκάλας: 2735022271.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος