Καλά ξεκίνησε η σεζόν για το πορτοκάλι στη Λακωνία

Γύρω στα 25 λεπτά η τιμή του προϊόντος

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 19:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καλά ξεκίνησε η σεζόν για το πορτοκάλι στη Λακωνία

Μία καλή εµπορική σεζόν ξεκίνησε τις τελευταίες ηµέρες για τα πρώτα πορτοκάλια (New Hall, Ναβαλίνες), σε αντίθεση µε τα προηγούµενα χρόνια που το συγκεκριμένο προϊόν παρουσίαζε χαμηλές τιμές και δυσκολία στη διάθεση του.

Σύμφωνα την Agrenda, φέτος υπάρχει ζήτηση και οι τιμές κυμαίνονται κατά µέσο όρο στα 25 λεπτά το κιλό σε Αργολίδα και Λακωνία, από την αρχή της συγκομιδής. Αντίθετα, τα προηγούµενα χρόνια τα πρώτα φορτία -ναι μεν- είχαν καλές τιµές, αλλά στη συνέχεια ακολουθούσαν καθοδική πορεία. Ενδεικτική ήταν η περσινή σεζόν που µεγάλες ποσότητες στη Λακωνία διατέθηκαν έναντι 16-17 λεπτών το κιλό.

Διαφορετική είναι η φετινή εικόνα, καθώς το προϊόν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει καλή εµπορική πορεία. «Ήδη έχουµε παραγγελίες, αν και δεν έχουµε συγκεντρώσει ακόµα τις ποσότητες», ανέφερε στην Agrenda o Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Εσπεριδοειδών Αγ. Γεωργίου Σκάλας.

Η παραγωγή είναι μειωµένη στη Λακωνία -κατά περίπου 70%- ενώ µείωση παρατηρείται και σε Αργολίδα, Ηλεία, Πρέβεζα, Κρήτη κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος