Ο Ι. Γρυπιώτης νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Επικράτησε του Μανώλη Σκαντζού

Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 21:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Ι. Γρυπιώτης νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ο Γιάννης Γρυπιώτης είναι ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, ύστερα από την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (20/12) στην Τρίπολη. Ο δήμαρχος Ευρώτα επικράτησε με 26 ψήφους έναντι 17 του ανθυποψηφίου του, πρώην δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλη Σκαντζού.

Σε δηλώσεις του μετά την εκλογή του ο Γιάννης Γρυπιώτης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό και τόνισε χαρακτηριστικά: «Έτσι κι αλλιώς είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και τα απορρίμματα αρκετά. Εκείνο που έχει σημασία είναι το έργο που πρέπει να παραδώσουμε το επόμενο διάστημα, γιατί αυτό που περιμένουν οι πολίτες από εμάς είναι η τελική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» ενώ πρόσθεσε ότι «περιμένουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ώστε να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Στόχος είναι παρουσιάσουμε ένα πλάνο εργασίας για την προδιαχείριση της διαλογής γιατί αυτό έχει τεράστια σημασία στην παρούσα φάση. Αυτό που έχει πρωτεύοντα ρόλο για εμάς είναι να είναι χαμηλό το κόστος για τους πολίτες».


Δείτε video εδώ

 

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος τόνισε «ότι ο ΦΟΔΣΑ πρέπει να λειτουργήσει συναινετικά», ενώ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σημειώσει ότι «η εκλογή προέδρου θα συμπαρασύρει όλα τα υπόλοιπα».

Ο τέως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι τον στήριξαν στη διάρκεια της θητείας του, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη στο πρόσωπο του Γιάννη Γρυπιώτη για την προεδρία του Φορέα. «Στη θητεία μου προσπάθησα ώστε ο ΦΟΔΣΑ να λειτουργήσει συλλογικά. Δεν τα καταφέραμε γιατί δεν ήταν όλοι έτοιμοι να λειτουργήσουν συλλογικά. Αν δεν αλλάξουμε γραμμή, θα βρεθούμε πάλι σε αδιέξοδο. Χάρηκα για την υποψηφιότητα του Γιάννη Γρυπιώτη. Τον στηρίζω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρικόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας έθεσε το δίλημμα «ή εκλέγουμε πρόεδρο ή το θέμα παίρνει αναβολή».

Ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης ζήτησε από την πλευρά του επίσπευση της διαδικασίας και εκλογή νέου προέδρου.

Τέλος, ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ Μανώλης Σκαντζός σημείωσε ότι «αυτό που ζούμε ένα χρόνο δεν τιμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι θέμα πολιτικής και όχι προσώπων. Δεν έχουμε άλλες επιλογές. Το κεντρικό πολιτικό σχέδιο που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια δεν βγάζει πουθενά».

Από τους δήμους της Λακωνίας, το «παρών» έδωσαν από το Δήμο Σπάρτης ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης και οι Χρήστος Τ. Πλειώτας, Στ. Αργυρόπουλος και Στ. Αργειτάκος, από το Δήμο Αν. Μάνης η αντιδήμαρχος Γεωργία Λυροφώνη, από το Δήμο Ευρώτα ο αντιδήμαρχος Ηλίας Παναγιωτακάκος και από το Δήμο Μονεμβασίας ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης.

Ρεπορτάζ: Χρ. Πετρούλιας

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος