Βραβεύτηκαν από το Δ. Σπάρτης οι Σπαρτιάτες δρομείς! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Αναγνωρίστηκαν οι κόποι των Αν. Τσουλόγιαννη, Κ. Λαμπρινού και Π. Δούση

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016 12:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βραβεύτηκαν από το Δ. Σπάρτης οι Σπαρτιάτες δρομείς! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τους Σπαρτιάτες δρομείς οι οποίοι έχουν προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στην πόλη τους και έχουν προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους συμπολίτες τους, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, σε μία ιδιαίτερη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/12.

Ειδικότερα, βραβεία απονεμήθηκαν στο Σωματείο «Σπαρτιάτες Δρομείς», στους Σπαρταθλητές Αναστάσιο Τσουλόγιαννη και Κωνσταντίνο Λαμπρινό καθώς και στον βετεράνο αθλητή, δρομέα μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτη Δούση.


Δείτε video εδώ


Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης συνεχάρη τους αθλητές για  τις επιτυχίες που έχουν χαρίσει στην περιοχή, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Σύλλογο «Σπαρτιάτες Δρομείς» για το έργο του στη περιοχή, αλλά και για τη διοργάνωση αγώνων δρόμου, που έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερα παιδιά να διεισδύουν στο χώρο του αθλητισμού.

Εξάλλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στις αξίες και στα ιδανικά που αναδεικνύουν μέσα από την προσπάθειά τους οι αθλητές και οι «Σπαρτιάτες Δρομείς».

Ακολούθως, ο κ. Βαλιώτης παρέδωσε στον πρόεδρο του σωματείου «Σπαρτιάτες Δρομείς» κ. Ιωάννη Δημόπουλο τη σημαία του δήμου, καθώς και ένα επιχρυσωμένο κλαδί ελιάς.

Από την πλευρά των αθλητών, ο Σπαρταθλητής Τάσος Τσουλόγιαννης απηύθυνε ευχαριστίες στη νυν δημοτική αρχή -όπως και στην προηγούμενη- για το γεγονός ότι από το 2012 αναλαμβάνουν τα έξοδα συμμετοχής των Σπαρτιατών αθλητών στο «Σπάρταθλον».

Ο δεύτερος φετινός Σπαρταθλητής, Κωνσταντίνος Λαμπρινός, ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμο, αλλά και τους «Σπαρτιάτες Δρομείς» για τη στήριξη που παρέχουν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του «Σπάρταθλον». Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν επιτυχίες Σπαρτιατών και  στο προσεχές μέλλον και όλοι μαζί να πανηγυρίσουν εκ νέου.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία στην αίθουσα, του 84χρονου αειθαλή δρομέα κ. Παναγιώτη Δούση, ο οποίος έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες στο λακωνικό αθλητισμό. Η σπουδαία καριέρα του κ. Δούση σε αριθμούς και μετάλλια κατέπληξαν το Σώμα και όλους τους παρισταμένους.

Το κλίμα στο δημαρχείο φορτίστηκε περισσότερο, όταν ο κ. Δούσης μίλησε για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, τονίζοντας ότι η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να βγει νικητής στο μεγαλύτερο «αγώνα» και να συνεχίσει να αγωνίζεται. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά ότι ο Π. Δούσης είναι ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο που αγωνίζεται χωρίς στομάχι!

Τέλος, ο Π. Δούσης εξέφρασε την επιθυμία ανεύρεσης ενός χώρου, όπου θα δημιουργηθεί ένα  «Μουσείο Αθλητή», το οποίο θα στεγάσει τα μετάλλια, τα κύπελλα και τα αναμνηστικά που ο κ. Δούσης έχει συγκεντρώσει από τις συμμετοχές του σε αγώνες ανά τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σπάρτης αναφέρει τα εξής: «Η βράβευση αυτή συνιστά την ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τις προσπάθειες και την προσφορά τους. Ο αθλητισμός αποτελεί  υγιή διέξοδο για τη νεολαία και όχι μόνο, προϋπόθεση για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Δημιουργεί στόχους, διάθεση για συνεχή προσπάθεια, διδάσκει στα παιδιά πως τίποτε δε χαρίζεται αλλά όλα στη ζωή κατακτώνται με θυσίες και κόπο. Χρειαζόμαστε  πρότυπα, ανθρώπους, κοινωνικά σύνολα, οργανωμένους φορείς, που θα ωθήσουν την κοινωνία και τους νέους ένα βήμα πιο μπροστά.

Ο Δήμος Σπάρτης θα συνεχίσει να τιμά και να ενθαρρύνει αθλητές και συλλόγους ,  που θα μας χαρίζουν διακρίσεις αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Φωτο-video: Τ. Κούρος

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος