«Υπό διωγμό η βιολογική γεωργία στη Λακωνία»

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα

Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2017 13:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Υπό διωγμό η βιολογική γεωργία στη Λακωνία»

«Το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη και η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ενημερώνουν τους αρμόδιους οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αν. υπουργό, τον γ.γ ΥΠΑΑΤ, τον γ.γ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και την γεν. Δ/νση Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην επιστολή τους υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας Δημήτρη Καραμπάση, οι βιοκαλλιεργητές αναφέρουν:
 
«Σήμερα, στις 29/12/2016 λάβαμε από την ΔΑΟΚ Λακωνίας τις καταστάσεις για τους δικαιούχους βιοκαλλιεργητές για το έτος 2014.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, και για μια ακόμη φορά, διαπιστώσαμε ότι η βιολογική γεωργία είναι υπό διωγμό στη Λακωνία. Όλες οι προσπάθειές μας για ανάδειξη της Βιολογικής Γεωργίας έπεσαν στο κενό.
Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 481 βιοκαλλιεργητών που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις πληρωμών/απορριπτόμενων για το έτος 2014, οι 72 είναι απορριπτόμενοι και οι 409 δικαιούχοι.
 
Από τους 409 δικαιούχους ενίσχυσης, σε 204 βιοκαλλιεργητές έχουν επιβληθεί ποινές συνολικού ύψους 340.000,00 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να προσπεραστεί, αλλά μάλιστα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Κύριοι, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός τελείωσε. Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί. Εδώ και μήνες, σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως εγγράφως αλλά και κατ’ ιδίαν, ότι τόσο το σύστημα που διέπει το πρόγραμμα 2007-2013 για τα Γεωργοπεριβαλλοντικά όσο και το ΟΣΔΕ, είναι προβληματικό ή «σκουπίδια» όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. του Υπουργείου. Όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν, αλλά κρύβονταν πίσω από το δάκτυλο...
 
Πρόσφατα, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Λακωνίας, αναρωτιούνται τι φταίει και δεν λειτουργεί το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και ως πότε τα λάθη θα τα πληρώνουν οι αγρότες!
Από εδώ και πέρα το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη και η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για εμάς τίθεται θέμα ελέγχου σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα πληρωμών, με ότι αυτό συνεπάγεται.   
Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για παρέμβαση εισαγγελέα. Εσείς, κάνοντας ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, συντηρείτε το στρεβλό καθεστώς το οποίο ενισχύεται προς το χειρότερο.
 
Επίσης, καλούμε όλους τους εμπλεκομένους ήτοι ΔΑΟΚ, γεωπόνους συμβούλους, πιστοποιητικούς οργανισμούς, πύλες ΟΣΔΕ καθώς και την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας να πάρουν θέση. Η Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία στην ΠΕ Λακωνίας έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια.
Τέλος για τελευταία φορά καλούμε την πολιτική ηγεσία (κ. Πρωθυπουργό, κ. Υπουργούς, κ. Γ. Γραμματείς και κ. Βουλευτές) να αποφασίσουν τελικά τι θέλουν! Περιμένουμε για ακόμη μία φορά απάντηση! Η παρατεταμένη σιωπή σας και η έλλειψη πολιτική βούλησης για την αποκατάσταση των λαθών και των αδικιών, έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατάντημα. Υποχρεούστε να πράξετε άμεσα τα αυτονόητα!
Καλούμε τους συναδέλφους ανά την επικράτεια να είναι σε επαγρύπνηση. Ευχές σε όλους για ένα υγιές 2017!».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος