Υψηλή η ζήτηση για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Με δυσκολία θα ξεπεράσει τους 200.000 τόνους η φετινή παραγωγή

Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 18:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υψηλή η ζήτηση για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Στα ύψη βρίσκεται η ζήτηση για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από τους Έλληνες τυποποιητές, τη στιγµή που το ενδιαφέρον των Ιταλών εµπόρων για χύµα προϊόν έχει υποχωρήσει, όπως συνηθίζεται αυτή την περίοδο που το ισπανικό ελαιόλαδο κάνει είσοδο στην αγορά.

Σύμφωνα με την Agrenda, η ζήτηση απ’ τους εγχώριους τυποποιητές κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, με δεδομένη τη µειωµένη παραγωγή πανελλαδικά. Μάλιστα, σύµφωνα µε συντελεστές του κλάδου από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, η παραγωγή της φετινής σεζόν, του ’16-’17, αναµένεται περαιτέρω µειωµένη από την τελευταία πρόβλεψη του IOC, που είχε εκτιµήσει ότι τη φετινή παραγωγή στη χώρα μας θα άγγιζε τους 260.000 τόνους. Συγκεκριµένα, η φετινή συνολική παραγωγή αναμένεται ότι δύσκολα θα ξεπεράσει τους 200.000 τόνους. Κι αυτό καθώς στην Κρήτη αυτή τη σεζόν αναµένεται να παραχθούν γύρω στους 30.000-40.000 τόνους, 70% λιγότερο από µία κανονική σεζόν, που παράγονται γύρω στους 100.000 τόνους.

Στη Λακωνία και στη Μεσσηνία, η φετινή παραγωγή προβλέπεται µειωµένη, λόγω της μειωμένης σοδειάς και της προσβολής των ελαιόδεντρων από το δάκο.  Η ζήτηση ελαιολάδου  στους δύο νομούς παρουσιάζεται μειωμένη -όπως και το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι- λόγω της πτώσης του ενδιαφέροντος από τους Ιταλούς εµπόρους. Υπενθυµίζεται ότι πέρυσι η ζήτηση σημείωσε άνοδο στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος