Δ. Ευρώτα: Με ευρωπαϊκό προφίλ στον Αθλητισμό το 2017!

Ο πρώτος ελληνικός δήμος που αναδείχθηκε «Πρωτεύουσα των Σπορ»

Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δ. Ευρώτα: Με ευρωπαϊκό προφίλ στον Αθλητισμό το 2017!

Είναι βέβαιο ότι ο νέος χρόνος «μπήκε με το δεξί» για το Δήμο Ευρώτα, μιας και κατέχει -επίσημα πλέον- τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας των Σπορ», μαζί με άλλους οκτώ Δήμους των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Οι Δήμοι Alassio, Montecatini Terme, Orvieto, Tirano (Ιταλία), Coin, Vicar (Spain), Bansko  (Βουλγαρία), Belisce (Κροατία), μαζί με το Δήμο Ευρώτα (Ελλάδα) έλαβαν από την Aces Europe τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας των Σπορ», μετά από τον έλεγχο του φακέλου που κατέθεσαν και την επιτόπια ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σε κάθε δήμο.

Η ACES EUROPE είναι αναγνωρισμένη Οργάνωση από το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας (Λευκή Βίβλος 2007), για τον Αθλητισμό. Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα της Αυτοδιοικητικής Αθλητικής δραστηριότητας και χάρη στα βραβεία  που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζεται το έργο των δήμων στον τομέα του αθλητισμού. Τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο σε ένα γκαλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Σύνθεση της ACES EUROPE:
- Επίτιμος Πρόεδρος: Marc Tarabella και José Manuel Fernandes (Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)
- Πρόεδρος: Gian Francesco Lupattelli (ITA)
- Επικεφαλής Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Swanson (UK)
- Γενικός Γραμματέας: Hugo Alonso (SPA)
- Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: Ανατόλι Iliev (BUL), Lukas Vorel (CZE), Nuno Santos (POR), Vincenzo Lupattelli (ITA).

Ομάδα Consultatif Européen (GCE):
- Πρόεδρος: Ευρωβουλευτής - Andrey Kovatchev (BUL)
- Αντιπρόεδρος Presdient: Ευρωβουλευτής - Lara Comi (ITA)
- Αντιπρόεδρος: Ευρωβουλευτής - Brando Benifei (ITA)
- Γενικός Γραμματέας: Roberto Pella (ITA)
- Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας: Alberto Bichi (ITA)
- Διευθυντής Marketing: Javier Hernando (SPA).

Συνεπώς το εγχείρημα του Δήμου Ευρώτα και του δημάρχου κ. Γιάννη Γρυπιώτη ήταν τολμηρό, όμως είχε θετική έκβαση, καθώς το γεγονός ότι ένας μικρός πληθυσμιακά δήμος, διεκδίκησε έναν Ευρωπαϊκό θεσμό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία. Δίκαια, λοιπόν ο Δήμος Ευρώτα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος ελληνικός δήμος που διεκδίκησε και κατοχύρωσε αυτό τον θεσμό για το έτος 2017.

Τώρα πλέον καλείται να εφαρμόσει τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και τις δραστηριότητες του φακέλου και να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ευρώτα, αλλά και της Λακωνίας σε συνεργασία φυσικά με τους άλλους δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η βελτίωση των υποδομών και η υλοποίηση όλων των εκδηλώσεων χρειάζονται πόρους, που εκτός των προβλεπομένων από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ευρώτα, απαιτούνται επενδύσεις από τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το brand name του Δήμου Ευρώτα, ως «Πρωτεύουσας του Αθλητισμού» για το 2017 είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους χορηγούς όλων των επιπέδων και αναμένεται να αποτελέσει μια αξιόπιστη πηγή εσόδων στο δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο εγχείρημα του Δήμου Ευρώτα.

Το υποστηρικτικό πλαίσιο του Δήμου Ευρώτα είναι ευρύ και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε), το ΣΕΓΑΣ, τις Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης, Βόλλεϋ, Ποδηλασίας, Παγκρατίου Αθλήματος, Καράτε, τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τους δήμους της Λακωνίας, την ΚΕΔΕ, τα πολιτικά κόμματα, κυβερνητικοί φορείς, προσωπικότητες, το Επιμελητήριο της Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων και πολλούς συλλόγου και ΜΚΟ.

Με συμμαχική δύναμη την ΔΕΠΑΝ καταρτίστηκε ο προγραμματισμός των δράσεων σε αθλητικές, πολιτιστικές και αγροτοδιατροφικές σύμφωνα με το πλαίσιο του θεσμού που έχει αρχή την Υγεία και την διατροφή ως βάση του Αθλητισμού.

Είναι αληθές ότι τα δύο δάση της Κρεμαστής, του Βασιλακίου, το βυζαντινό Γεράκι, η εύφορη κοιλάδα του Ευρώτα με τις τεράστιες εκτάσεις ελαιόδενδρων θα αποτελέσουν από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα -μαζί με την πλούσια πολιτιστική δράση και τις αθλητικές δραστηριότητες- για το Δ. Ευρώτα.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτή την προσπάθεια και η συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα είναι άψογη.

Επαφές Γρυπιώτη
το επόμενο διάστημα
Τις επόμενες μέρες, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης θα ανακοινώσει το επίσημο πρόγραμμα των δράσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή, ώστε μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, να διαχειριστούν το πρόγραμμα δράσης.

Το κεφάλαιο των εθελοντών έχει ανοίξει και όπως επισημαίνεται, αποτελεί βασική συνιστώσα της επιτυχίας των εκδηλώσεων. Γι’ αυτό το λόγο όποιος θέλει να συνεισφέρει,  αρκεί να συμπληρώσει την αίτηση του Εθελοντή και να ενταχθεί στην Ομάδα.

Ο Δήμος Ευρώτα, επίσημα, πλέον ανήκει στο Ευρωπαϊκό Club του Αθλητισμού, όμως  χρειάζεται την βοήθεια όλων των δυνάμεων του τόπου γιατί ταυτόχρονα με τις αξίες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού προβάλλονται η Ελλάδα, η Πελοπόννησος και φυσικά η Λακωνία.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος